Comm pristaniške komunikacije

A

Antonio_Magma

Guest
Imam modem, ki sem ga zgradil sam in želim povezavo do računalnikov preko modemov.Modem je priključen na računalnik prek comm pristanišče.

Samo PIN2 (prejeti), pin3 (posredujejo) in pin5 (zemlja) uporabljajo.Imam VB6 uporabiti za oblikovanje instant messenger, ampak za 2 računalnika ne more prejemati sporočil drug od drugega.Kako preskus ali ne moj modemi so komuniciranje prek pristanišč brez uporabe messenger ali druge programske opreme?2 računalnikih se izvajajo z Windows 95.

Hvala fantje.

Moraš preveriti nekaj stvari:
1 - Oba serials so configurate kot enaki obliki?
1 - Vaš program je pisanje na serijska vrata?Pravkar si bo vedel to z osciloskopom.
2 - Kabel je Ukriženi, npr.na PIN RX1 je na TX2 in RX2 je TX1.
3 - Razdalja med računalnikoma je velik?Ta kabel se skupaj z električnih kablov.
4 - Uporabite lahko serijska vrata pazi, ali hiper terminala, da vidim, če je katera koli sinal prihodu na drugem računalniku .....
5 - Verjetno ste lastnik protokol k komunicira, morda vaš software videli CRC napake ...itd, če pošljete več informacij, kaj testov si še?

Bom poslal v pristanišče pazi, da naredim, za teste.Ta program deluje dobro, vendar pa deluje le z 8 bitov, brez paritete, one stop bit.
Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

Thx leomecma ...

navidezno deluje, ko sem povezati PIN2 za pin3 z PC1 za poveljnika modem ... in PIN2 za PIN2 s PC2 s sužnji modem ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back