ATMega8, LM35, Nokia 3310 LCD

A

aq_mishu

Guest
Živjo, jaz sem popolnoma nov v MCU. Spoznal sem, da AtMega8 je zgrajena v xtal in ADC. Hočem za merjenje temperature. V moji državi, LM35 je na voljo samo temp senzor, ki je analogni. torej rabim za uporabo notranjega ADC z notranjim ADCRef referance napetosti. Po tem hočem prikazati proizvodnje v LCD uporabo nokia 3310 lcd zaslon. Imam glavo C za lcd. Zdaj moram vedeti, kako lahko jaz najprej analogne na digitalno conv (Mislim C kodo za vzorec) in nato po tem, ko binarna koda za to analogni mestno reči 300mV, imam digitalno vrednost. potem, kako lahko i print, da vrednost (300mV kot 30C). Mislim, kako lahko i zaslon, digitalni 11001s s 30 spet? (Vzorec C kodo ali atleast znova predlogi ...) Prosim, pomagajte mi v zvezi s tem ... Mishu ~

thatks ... ampak rabim C kodo ... Prvi ADC pretvorbo ... in nato tisk, da je branje na LCD.

LM 35 je, da ni dobro v tem primeru, vendar nimate druge voljo v vaši državi,,,, zakaj dont uporabljate zunanji ADC z pic Mislim, da bo lažje kot. in če želite, enako strojno opremo in nato prenesete vezja.

Imam nekaj omejitev .... 1) I dont imajo C header za Nokia 3310 za PIC. In tu je na voljo PIC 16F87. Nisem našla nobenih seriese LCD za Hitachi's HD (2x16 DOT matrica) 2) cena ATMega8 je cenejši ali enake cene zunanji ADC. Tako sem stucked i ....

No, zdaj imam vse stvari .... LM35, AtMega8, 2x16 LCD, 4x20LCD, Nokia 3310 LCD. Zdaj rabim "C" kodo. tako da lahko naredim potrebne editings, če moram, da bi bilo popolnoma delajo za mene. Prosim pomoč ....

ja .. imam nokia 3310 lcd .. lahko nekdo mi je pokazal, kako se je program .. i uporabo PIC16F877A .. in mikro C jeziku ..

[Quote = aq_mishu] No, zdaj imam vse stvari .... LM35, AtMega8, 2x16 LCD, 4x20LCD, Nokia 3310 LCD. Zdaj rabim "C" kodo. tako da lahko naredim potrebne editings, če moram, da bi bilo popolnoma delajo za mene. Prosim, pomagajte ....[/quote]

dont moramo širiti analogni signal, preden ga na ad pretvornik ?????

[Quote = arnab.bhaumik] dont moramo širiti analogni signal, preden ga na ad pretvornik ?????[/ quote No], za 100 stopinja Celzija, bo 1V. Tako se bomo tudi mi morali širiti malo za 300mV nekaterih volt. od mojega max razpon temp je 60degree, tako, v ADC za 600mV ~ 5V. nato pa po razložijo, kako brati z ADC?? dejansko vse kar rabim je, da se glasi prek ADC in jeziku C. Mishu ~

Hi bi to lahko storil preprosto. i bo razložil LM35 dela, ne dela LCD na svoje;) to je tisto, kar sem storil z mojo ATmega8: povezati Vout o LM35 za pin 0 od pristanišča ADC, tukaj PORTC.0 (pin num.23 ) in:
Code:
 # define ADC_VREF_TYPE 0xC0 unsigned int read_adc (unsigned char adc_input) {ADMUX = adc_input | ADC_VREF_TYPE; ADCSRA | = 0x40, medtem ko ((ADCSRA & 0x10) == 0); ADCSRA | = 0x10; vrnitev ADCW; } void main (void) {......
in v glavnem, pred while zanko potrebujemo:
Code:
 ACSR 0x80; SFIOR = 0x00; ADMUX = ADC_VREF_TYPE; ADCSRA = 0x86;
in v zanki samo to:
Code:
 adc_in = read_adc (0); tempr = adc_in / 4;
in boš imel temperature v "tempr" spremenljivka float. potem ga lahko uporabite za prikaz na vas LCD.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back