atmega168 ne deluje

P

prabh

Guest
Hi, imam atmega168 in programirani jo uporabljajo AVR programer vezje [url = http://benryves.com/bin/avr_tutorial/avr_tutorial.htm] Uvod v razvoj AVR [/url] in i programirana ga 3-4 krat ampak po tem sem lahko program, MCU, vendar ni dobil vsak izhod na pb0 i programirane vodil Flasher tega problema in povečala in sem končal z unprogrammable MCU zdaj pony prog vekanje odkriti moje MCU. sem bil goind redu, dokler programirane kode na tej strani [url = http://extremeelectronics.co.in/avr-tutorials/avr-timers-an-introduction/] AVR Timers - Uvod. | EXtreme Electronics [/url] hvala vnaprej in žal moja angleščina prabh

Najpogostejša napaka je, da je varovalka uro vir za napačno nastavitev (zunanja ura), v tem primeru boste morali zunanji clcok spremeniti varovalke znova. Če imate drugo AVR lahko uporabite toggling pin kot ura v zaklenjen AVR. Morda ste onemogočili reset, v tem primeru boste morali vzporedno programer. Ali se spomnite varovalko stanje, pa jih ne spremenite? Alex

Ja mislim, da sem pokvaril da ckdiv8 vendar nisem prepričan, če sem zamočil pred ali po tem, ko sem se soočal, da je problem

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post doda na 16 : 18 ---------- Prejšnja objava je ob 16:17 ----------</span></span>
in i dont so vse druge avr

CLKDIV8 ne more preprečiti MCU iz programiranja, morate imeti spremenili RSTDISBL ali CKSEL varovalke. Vse vrste kvadratni wave generator, bi to ob predpostavki, da ste omogočili zunanji uro, če je na drugi strani pa ste onemogočen RESET pin potem lahko le to storite z vzporedno programer. Alex

Bolje je, da uporabljate programsko opremo, ki ni prog ponija. My sami imeli nekaj težav s tem na začetku.

lahko nekdo povej mi, katero programsko opremo za uporabo in tudi Kako odkleniti moj MCU (morda tutorial). Nimam vzporednih vrat na mojem novem računalniku, ampak bom to naredil na mojem pc prijatelji.

Obstaja vzporedno programer na koncu te strani [url = http://elm-chan.org/works/avrx/report_e.html] ELM - AVR programer [/url] Na voljo so tudi naprave, ki lahko to storijo samodejno, kot so [url = http://diy.elektroda.eu/atmega-fusebit-doctor-hvpp/?lang=en] ATMEGA HVPP fusebit zdravnik - napraw fusebity, določi fusebits>> Manekinen DIY [/url] Alex

Ali moram za gradnjo, ki thingy fusebit, če ne, kako lahko eno na svoje. Vzporedna vrata programer, dont imam vzporednih vrat (rabim serijska vrata programer).

V prejšnjem delovnem mestu ste rekli, da nimate vzporedne delovno mesto, vendar vam bo šel vaš prijatelj, zakaj je vzporedna vrata problem zdaj? Nisem še videl vse vzporedne programer z uporabo serijska vrata. Potem samo drugi krog sem videl, je mega8 resenting mega8 vendar nimam pojma, če bo to delo z mega168. Se spomnite, kaj ste spremenili varovalke? To se ni spremenilo RSTDISBL potem vam ni treba vzporedno programer, če ste le spremenili CKSEL varovalke potem zunanji clcok je vse, kar potrebujete. Ali ste poskuša znižanje hitrosti vaše programer (ob predpostavki, da je mogoče), morda ste znižali uro MCU in morate znižati ISP preveč, tako da je priznano

Lahko uporabite moji prijatelji pc za odklepanje stvari. Povej mi, kako narediti, da se fusebit zdravnika. In, kaj vam lahko povem, je, da ko sem povezati 20MHz oscilator med xtal zatiči in i odstranite GND iz pin8 in povezovanje privedlo do vse pin (vendar zadnji kode sem napisal v MCU je bil LED bliskavico na pb0) začne utripati .

Povej mi, kako narediti, da se fusebit zdravnika.
Kaj misliš, vsak projekt je shematično morate narediti, če sem vas povezav.
In, kaj vam lahko povem, je, da ko sem povezati 20MHz oscilator med xtal zatiči in i odstranite GND iz pin8 in povezovanje privedlo do vse pin (vendar zadnji kode sem napisal v MCU je bil LED bliskavico na pb0) začne utripati.
Misliš, da je vaša koda je pravilno izvaja, če je tako potem to ni problem reset ali ura, ampak jaz nimam pojma, kaj je narobe

Kaj hočem reči je, lahko naredim eno za mene ali je za prodajo. i programirana moj kodo utripati vodil na PORTB pin 1 in utripa za vse nožice in ga šele utripa, ko sem odstraniti iz tal pin 8.

Vsi projekti, sem objavil so DIY, vzporedno programer je le krog in potrebuje programer programske opreme, medtem ko je zdravnik fusebit je samostojna naprava z firmware, ampak vse je vključeno v download.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back