Atmega16 SPI komunikacijo

S

sanatdutta

Guest
halo jaz sem novi v programiranje, sem imel dvom v SPI pri pisanju char smo samo kopijo char za upor SPDR ob branju smo spet kopijo char na SPDR nato spet ga kopirajte na nekatere spremenljivke. Please help: cry:

neveljaven WriteByteSPI (unsigned char bajt) {SPDR = byte; / / Load bajt do podatkov registra, medtem ko ((SPSR & (1!

V UART imamo 2 registrov za prenos in sprejem. Medtem ko je v SPI bodo prejeli podatke, prav tako shranijo v SPDR sama. Nandhu

v UART imamo samo en upor UDR prejetih in poslanih podatkov, tako se kopirajo v UDR samo

[Quote = sanatdutta] v sporočilu UART za pošiljanje podatkov bomo čakali, dokler upor UDRE se nato smo kopijo spremenljivko UDR jih na ta način, da pošilja podatke, medtem ko prejema bomo počakati do RXC se nato smo kopijo UDR spremenljive. medtem ko je v SPI prejemajo drugačna [/quote] Ja v SPI, namesto zastav UDRE ali RXC vas bo čakal zastavo SPIF iti visoko kar pomeni, da je prenos končan. Če ne nastavite uro faza in ura pravilno polariteto potem boste najverjetneje imeli težave zaradi česar je delo. Ali je nastavljen kot kapitan ali suženj? Kaj pa suženj? Kako je nastavljen? Kaj pa takta? Če bi se ljudje učijo montažo prvi in razumeti vsaj osnove najbolj mikrokrmilnikov pred programiranje v c bi se milijard manj delovnih mest na teh forumih sprašuje, kaj naj naredim. Ne kdo prebral lista več?

ne pozabite! na SPI, medtem ko je pošiljanje bajt, je zapisano bajt ... tako da bi lahko naredil dvosmerno komunikacijo s pošiljanjem bajt in počakajte, dokler ne bo prenesene in preberite prejela bajt v istem registru ... (to je vaš ReadSPI podprograma)! Če najprej poslati bajt (! kodo bo delo) in po tem, morate dati impulzov, da se glasi bajt, tako da vam lahko "lutke napišite" in berejo spi register po tem .. (Kot so pošiljanje brati = ReadSPI (0xff)).

Pri uporabi strojne opreme spi, vam ni treba pošiljati impulze. - Strojno opremo, ki ni za vas. Najdete podprogram SPI tako v desno C in asm v podatkovnem listu (strani 138-139).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back