ADC referenčne napetosti

T

Thangadurai

Guest
Zdravo, V mojem uporabe rabim za merjenje RPM od izhoda števca impulzov 4-20mA. Jaz sem z uporabo ADS8344 16-bitni ADC in 250 ohm upor za pretvorbo 4-20mA v 0-5V. Jaz sem z uporabo REF02, 5V napetost reference, IC za ADC Vref. Imam problem z ADC reference. 1. REF02 ic je pridobivanje toplote in spali, ko sem povezati pulz meter za vnos ADC 2. Povezal sem 5V SMPS neposredno na ADC Vref pin, zdaj ADC je burnned. Ne vem v čem je problem. prosim pomagajte mi pri reševanju tega vprašanja.

Ali ste poskušali uporabi trenutno omejeno oskrbo z električno energijo (Nekaj takega klopi-top RPS) na vaš Vref in preverite, če je referenčni vnosni notranje poškodovan.

HI, kot smo je znano, PIC deluje na napetosti 5V, tako da lahko vem, če uporabim kanal ADC, ... Ali lahko uporabljam 13V napetost, ki je sklic, ki daleč presegajo 5V in za vmesnik s PIC pin ADC kanala?

Ne, ne more, lahko napetost ADC referenčne ne več kot oskrbo z električno energijo. Alex

Hvala za odgovor, nato pa, če želim odkriti 12 voltov napetosti baterije od časa do časa ..... potem ne more uporabiti ta način že!

Če preverite električnih specifikacij, na koncu lista vidite Napetost na Vdd glede na VSS ...................... -0,3 do 6,5 V napetost na MCLR v zvezi z Vss ..................... -0,3 do 13,5 V Napetost na vse druge igle v zvezi z VSS .......... 0,3-do (Vdd + 0,3) Tako se zdi, da je najvišja napetost, ki jih lahko uporablja za pin Vref Vdd + 0,3 voltov. Uporabite upor delilnikom, da padec 12 voltov.

Če želite preveriti višjo napetost lahko uporabite dva uporov za delilnik napetosti, tako da napetost, ki gre na MCU je pod določeno mejo, na primer, če uporabljate 1k upor iz GND na vhod ADC in 4k7 iz vhodnih na 12V potem delilnik napetost 1k / (1K 4 k7) = 1/5.7 * 12V = 2.1v lahko spremenite upor razmerje glede na vaše potrebe. Alex

Hi Thangadurai Po pregledu vaših shematski edina skrb, da imam je, da ste napajanje ADC z referenčno 5V vezje oskrbe. Na splošno 5V sklic (REF02) ne more vir veliko toka (mA je nizka). Morda boste želeli preveriti vir trenutno REF02 lahko zagotovi, in nato primerjati, ki se trenutno porabi ADS8344. V dobro oblikovanje je ADC običajno powered (+ VCC pin) iz pretvornik DC / DC, in je povezan z REF02 (Vref pin). Ena od rešitev je, da spustite 24V do 5V s pretvornikom denar in moč ADC z uporabo BUCK vendar ne pin Vref povezan z REF02. Upam, da ta objava je koristno. Regard RR

Samo je treba zavedati, da je 4-20mA skozi 250ohm upor daje 1-5V ne 0-5V Mike

@ Rrashid in MikehZA ste odgovor na prvi post v tej temi, ki je bila približno 7 mesecev nazaj. Nova delovna mesta v tem nit je # 3 in spodaj Alex

Za nižje trenutni signal, lahko preprosto uporabite vzorčenje upor, vendar se prepričajte, vhodna napetost ne sme biti več kot referenčne ADC in največja vhodni nivo opisane v datasheet.A enostavna rešitev je, da uporabite upor za deljenje. Za zgornji trenutni signal, dobra trenutni transformator je recommedded.There veliko različnih razmerja na trgu, kot so 100:1,1000:1, itd Good Luck!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back