8051 vozniških relay

C

chardbiggie

Guest
jaz sem z uporabo ds89c420 Ucontroller, ki uporabljajo pristanišča kot proizvodnja za vožnjo rele.Vem, da ima nizke Ucontroller sedanje proizvodnje, da jaz raba tranzistor 2n3904, ampak problem je, ko je rele priključen proizvodnje pristanišč, gre dol 5v do 0V.

Ali uporabljate upor iz vašega IC k bazo tranzistorja?Moral bi ta upor velikosti za trenutno zmogljivost pogona čipa.Preizkusite 1 mA kot prvi ugibati, če nimate druge informacije.Tranzistor beta naj bo približno 100, da lahko izdela 100 mA z zbiralcem.

Jaz raba 4.7k upor med 8051 in pristanišča osnovo tranzistorjev in tudi 4.7k pullup iz pristanišča zaponka na Vcc.I običajno uporabo BC547.Tudi 2N3904 bo delovala.

Poskusite uporabiti uln2803 čip.Vključuje diode EMI.
Če rele zahteva več kot 5 VDC vam bo zahtevalo ločeno napajanjeDodano po 33 sekundah:poskusite uporabiti uln2803 čip.Vključuje diode EMI.
Če rele zahteva več kot 5 VDC vam bo zahtevalo ločeno napajanje

Klistron kot je dejal, z uporabo rele chip voznik (uln2003) je zelo dobra rešitev, če pa želite uporabiti tranzistorje, da vozite svoj releja morate dal diode kot povratne povezave vzporedno z rele tuljava da bi se izognili učinku tuljave zaračunavanja v prehodni čas pri vožnji rele ..
BR, Vonn

Druga rešitev bi bila uporaba FET off pristanišču zaponka na FET `s gate potem boste morali samo možganov poveže z vašo resnično z diode umakniti nazaj EMF kot štafeta energises tuljava / deenegises.

Barrybear

Hi, vaš izračun osnove tok, ki je dovolj za ustvarjanje ustreznih zbiralec tok za vaš trenutni rele.

Na podlagi tega se bo odločil, kaj osnove upor boste uporabili.

kolikor se spomnim 8051 je šibek pull-up trenutni vir okoli 100UA na svojem pristaniščih.To ne more voziti ULN2803!Boste potrebovali zunanje pull-up upor.Sedanja poraba je visoka več kanalov.
Zunanja FET je le rešitev, če je to logika ravni FET!Potrebujete Prelet diode.
Najboljši način je, da uporaba inteligentnih stikalo (HITFET), kot BTS117 ali manjša.
Ali si za voznika, kot ULN2803 CMOS z vložki.

hvala za odgovore, to dela že, ampak jaz šele že rabljen 2 2n3904 v Darlington par, hvala nekako

če bo sploh vozite rele večkratno uporabo uln2x03 virov, ki jih ma na 500 zbiralec

morate upoštevati osnove tok 2n3904 .. če še rele ne sproži, poskusite uporabiti Darlington par namesto ..

chardbiggie wrote:

hvala za odgovore, to dela že, ampak jaz šele že rabljen 2 2n3904 v Darlington par, hvala nekako

In kaj o vožnji eno tuljavo Bistabilan relay?Bistabilni rele je wery dober v varčevanje z energijo uporabe.Toda ena coil Bistabilan rele je vožnja (preklapljanje na OFF), z zamenjavo polov utrip.Vsak dober shematični rešitev tega voznik?

Na eno tuljavo zapah štafeta tuljava je navadno deenergized.Samo za preklapljanje nekaj kratkih pulz se uporablja za tuljave.Ena polarnost impulza stikalo rele, da je stanje in povratne polariteto impulza preklopite na stanje Izključeno.Good appnote Maxim za vožnjo iz te releje je tukaj
http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/appnote_number/3224

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back