3 žice - Serijski prenos podatkov (branje / pisanje)

M

Maverickmax

Guest
Pozdravljeni To je moj prvi čas za uporabo 3 žice - serijsko komunikacijo in nameravam izvedeti. Do sedaj sem razumel, kako napisati, vendar nisem 100-odstotno prepričani, da o branju serijske podatke iz naprave. Tako Imate C kodo, na primer, da prebere podatke v serijski prenos? Maverick Max

Serijski prenos podatkov je mogoče, storiti sinhronih ali asinhronih. Na asinhrona. Potrebujete le 2 žic + (mehka ali strojno opremo protokol). Na sinhroni. Obstaja več oblik dve žice + protokol = I2C ali 4 žice brez protokol = SPI. Kot tudi drugi Katera je tista, ki jo govoriš ?

No Im s tremi žice serijski eeprom, kot AT93C46, saj je sestavljena podatkov, Data Out, SK in CS. Zato mislim, da moram ustvariti algoritem, ki za prenos podatkov zaporedno za pisanje in branje napravo. Ali veste, kaj mislim? Maverick Max

Ja, jaz sem z uporabo 4 žice brez protokol (Serial Peripheral Interface) za mojo serijski eeprom, vendar nisem prepričan o branju postopka. potem, ko je naslov bitov, naj uporabljam serijski uro (off in on), da bi dobili 1 bit od Data Out Pin? lahko prosim predloži vzorec kodo v C? Maverick Max

Če želite samo brati databyte iz naprave, SPI, morate napisati eno (lutke) databyte za vsak databyte želite prebrati. SPI bere in piše ob istem času, saj so ločeni datalines za IN in OUT. Glej moje majhen primer C (za Microchip PIC) spodaj.
Code:
 do {SSPBUF = 0x00; / / pisanje lutke vrednost za začetek register premika, medtem ko Watchdog () (STAT_BF!); / / Čakati do podatkov ni prejela prek SPI buffer_adresse * = SSPBUF; / / shranjevanje podatkov buffer_adresse + +;} medtem (- buffer_counter); / / dokler je bil opravljen popoln blok branje
upanje to pomoč

Ok, če je to ok, da ustvarite svoj lasten serijski prototip uro funkcijo za ustvarjanje pulza po posredovanju podatkov vsak bit? Je to asychronous protokol? Maverick Max

Preveril sem povezavo, kakor si mi dal. AT89C51 ne je Mosi ali MISO. Zato sem tudi izpeljati bit-poriva algoritem. Ali je to pravilno? Maverick Max

lahko najdete izvorno kodo serijskih 3-vodnik na Atmel spletni strani dobro lucks.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back