Širokopasovni LNA z cutoff v nizkih frekvenc

M

monnoliv

Guest
Pozdravljeni, sem uporabljati širokopasovni LNA (kot ABA-53563 od AVAGO, da je "znotraj 50-ohm ujema silicija monolitno ojačevalnik, ki ponuja odlično dobiček in ravno širokopasovne odgovor od DC do 3,5 GHz"). Moja skrb je, da sem se mimo nizke frekvence, kot tudi, tipično 50kHz. Sem izračunal, da sem o tem, da izberejo kot 100nF kondenzator. Problem je, da ta vrsta kondenzator ima šibek obnašanje v regiji visoko frekvenco (postal Induktor). Kaj lahko storim? Umestitev v 100nF / / s 1nF na primer? Nekdo je trik? :?:

Da, lahko dajanje majhne vrednosti kondenzator vzporedno z velikimi naredite delo. Ali je možno, da potrebujejo dodatno Induktor za nadomestilo širokopasovnih ujemanje. Slaba stvar je, da daje Avago S-parametri, samo do 50MHz, in ne morete simulirati vezje pod to frekvenco ... ampak samo to, pravi meritve. Mimogrede ... včasih to DC izhodišče širokopasovnih MMIC ojačevalnikov je le za promet terminologijo.

nekdo dejansko naredi čip, kondenzator, ki je dva kondenzatorja vezana skupaj za ta namen. Proizvajalec mi uide v tem trenutku. Zavedati se morate, da je veliko ojačevalnikov s temi zelo veliko pasovne širine dejansko ne gredo vse poti do DC. Ti stop merjenje na nekaj takega kot 50 MHz, saj nižji dobiček gre k vragu! Razlog je, da je ojačevalnik sestavljen iz dveh tranzistorjev s povratne informacije (cascode ali Darlington), in povratnih informacij ubije pridobili pri nižjih frekvencah. Poskrbite, da amp ste dejansko uporabo ima "DC" pridobili!

Pozdravljeni, Hvala za vaše odgovore. Mislim, da smo, kjer narobe z kondenzator resonančne frekvence. Naredil sem enako vezje pravega kondenzatorja (RLC s parametri, C = 100nF, ESR = 0.08ohm in fc = 10MHz) in sem dal to vezje na vnos 50 ohm impedance sistem (LNA ali karkoli) in rezultat je precej dobro: zgornja Kritična frekvenca je odvisna samo od serije Induktor in vhodna impedanca (sem našel fcut = R / (2 * pi * L) = +-3 GHz). Lepo, kajne? Nič več majhen kondenzator obvezna! To potrjuje, kar sem videl tudi na nekatere visoke hitrosti kit razvoj. Včasih dajo tako velik kondenzator (sklep 100nF) na svojo oddajno linije (2 Gb / s) in sem bil začuden, kako te stvari delal. Sem priložene sheme in Bode parcelo + matcad izračun. Kaj je zelo pomembno zame je, da sem, da se prepričajte, da lahko glede na ojačevalec opravljanje svojega dela (kot je navedeno v obrazcu) z nizke frekvence. Ali kdo ima nekaj dobrih referenc IC? (Gain: 20dB, 50kHz-> 2GHz):?:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back