zakaj uporaba simulatorjev

E

erece

Guest
moje vprašanje je lahko neumno. Hočem vedeti, zakaj raziskavi smo ORCAD ali katero koli drugo simuator programske opreme, mislim, kako močna so ta orodja? Ne morem graditi vezja za moj hobi zaradi dejavnik stroškov, zato je enakovreden to storiti na ORCAD?

ga uporabljati simulacijska orodja, da dobite idejo o tem, kaj se bo zgodilo, ko boste graditi vezje za resnično. ne simulirati za zabavo. Če želite graditi vezje in bi radi videli, če bo to delovalo ali ne, ali če želite, da vidim, če bo to delovalo tako, kot želite, da je to, uporabite simulacijsko orodje za preverjanje. njeno lažje simulirati prve hdl kodo, preden ga pošlje manifacturer in imeti vse manifactured čipe in videli, da ne dela. tako da boste simulirali najprej popraviti napake in se delajo design manifactured. moč orodja je odvisna od ravni modeliranja ali orodje, ki ga uporabi, na primer level1 začimba model BJT vam zelo nerealen rezultat, vendar višji ravni, vam lahko boljši približek realnosti. ampak hdl simulacijsko orodje vam daje kar dober približek za primer. tako je odvisno, kaj ste simulirajo in na katero orodje ste simulirajo.

Več kot to, simulatorji so odlično orodje za podporo izobraževanju študentov. Učenci in začetnike lahko "play" z deli in parametre in lahko dobijo iz programa odgovore na vprašanje: "Kaj se zgodi, če .....?". Tako lahko takoj vidite in oceniti posledice morebitnega kroga spremembe v času, kot tudi v frekvenčnem prostoru.

Posledice napake so veliko cenejši, v simulaciji. Če jih ne verjamejo in nadaljevali s proizvodnjo.

... Če jih ne verjamejo in nadaljevali s proizvodnjo.
Prav. Kolikor lahko, preverite s simulacijo. Ko ste zadovoljni s tem bi morali graditi fizično. In potem se lahko začne zabava. Sem preživel veliko časa v našem razvoju laboratoriju eksperimentirajo s fizično obliko, če fazi. Fine ko simuliranih, vendar simulator ni bilo mogoče izvesti potepuških zmogljivosti in indukcijskih upoštevati.

...................... Fine ko simuliranih, vendar simulator ni bilo mogoče izvesti potepuških zmogljivosti in indukcijskih upošteva
. Ne verjamem, da bi smeli kriviti simulator. Seveda, on / je sposoben izvesti parasitics upoštevati. Vendar pa lahko simulator storiti nič drugega, kot da sledi vložki - ustvaril človeka.

... da je sposobna sprejeti parasitics upoštevati ...
se strinjam do te točke. Glavna naloga za simulatorje je preskusni krog vedenja, od shematskimi design. Vendar pa so parazitske elemente, dobljene iz layoyt design. Torej, misija za dobiti tiste informacije, je odvisno od nekaterih drugih programov, pred simulacijo sama. + + +

Simulator je le kaj je potrebno, da bi dobili začetnike očara z elektroniko. Simulator lahko izboljšajo svoje znanje in uživanje nam kažejo, kaj se dogaja znotraj žice. Vsaj lahko mine. Sem oblikovala svoj lasten elektronski simulator. Še v razvoju. To ni tako podrobno, kot široko uporabljane jezike. Kljub temu je rudnik dobil sposobnost, da imajo eno pozornost. Na primer sem pridobil večje vrednosti za oscilatorji, kolikor so showpieces iznajdljivosti nekoga. Mine je za razliko od navadnih simulatorjev v tem vam ne bo treba Naučiti cel kup besedila, samo da bi videli preprost graf. Moj simulator prikazuje tok v žice. Kondenzatorji polnjenje in praznjenje. Dinamika EMF tuljave in tok področjih. Vse na več slik na sekundo. Sem dal nekaj videov na Youtube. Iskanje na ime "patientbrad".

Nekateri strokovni ASIC in PCB orodij lahko vzamejo parazitske elemente, od načrtovanja postavitve in opravlja neke vrste simulacije. Vendar, nikoli nisem preiskava, če je mogoče ustvariti izhod iz tega, v nekaterih začimb, kot so format model. + + +

Top orodja za načrtovanje koncu izdelavo back-izpisanih netlist, ki jih lahko nato ponovno simulacijo kot original vezje in videli razliko. Keith

večina simulator ima napako obvestila. da nam pomagajo. Simulator resnično zmanjšanje stroškov.

Tako, da se lahko izognete nakupu komponent. Ko simulacija uspešna lahko kupite sestavne dele in nato narediti eno.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back