zakaj Stack pointr od 8051 poveča po pushin v vsoti podatkov

M

miti

Guest
halo še ...
1 več dvoma ....
zakaj je tako v 8051, ko smo push sumthin v dimnik, ... svoj SP poveča za 1, medtem ko njegov točno nasproti v 8085, 86 in drugi ...

nybody lahko plz povej mi ...thnx vnaprej

miti

Nimam izkušenj v 8051 programing, vendar morate videti, kje kazalec Stack začetek, če se začne na vrhu RAM je whill zmanjšanje aftet vsak push, če pa na naslovu 0, da se bodo začeli poveča po vsaki push .. .miti je napisal:

halo še ...

1 več dvoma ....

zakaj je tako v 8051, ko smo push sumthin v dimnik, ... svoj SP poveča za 1, medtem ko njegov točno nasproti v 8085, 86 in drugi ...nybody lahko plz povej mi ...thnx vnaprej

Potiskanje byte na stack v C51 vedno bo prirastek stack kazalec (SP), zaradi C51 arhitekture.
Po reset SP je enaka 0x07 in prvi potisnil bajt bo zapisan na naslovu 0x08, ker v prvem SP se poveča, nato pa bajt je napisana na naslovu SP točk.

Za končni odgovore na '51 arhitekturo morate prebrati '51 "biblija" (Priročnik), za sklop povezav glej http://www.8052.com/faqs.phtml?FAQ=120112

wek

hej guyz
Vem, vse to, da ko smo push podatkov v dimnik, SP 8051 povečanj in prikrivati naslov je 0x07, da smo najprej prirast SP in nato potisnite podatkov v stack kot stack naslov izhaja iz 08h ... ... ampak moje vprašanje je bilo, da zakaj so se tako za razliko od 8086 in vse .. če SP postopno znižanje in reset vrednost SP je najvišji naslov dimnika ...

Mislim, da je treba nekatere ugodnosti za to vrsto arhitekture datz y je bil dosežen tudi jaz želim kno tega razloga ....s hvala u vse ....

Ne verjamem, da je bil pravi razlog za to.Lahko se izvaja v katero koli smer.

Jaz lahko samo špekuliramo, da 8051 je strogo vgrajene naprave in tako zvrhano dimnika ne bo vplivalo na drug program.V primeru 80x86, ki je generarl namene mikroprocesor, lahko imate več kot en program teče v isti pomnilnik (RAM), ki je delil tudi podatkov prostor in dimnika.Prepoln kup nekaterih programov, ki bi tako le vplival svoj program, ne drugih.

Tudi to je samo moje špekulacije, ni nujno, da pravi razlog, zakaj je bilo storjeno na ta način.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back