Zakaj IP3 of LNA?

D

dd2001

Guest
Ne razumem, zakaj preveriti IP3 of LNA?

Zakaj IP3 of effect LNA blokiranja uspešnost?

IP3 je eden od najbolj pomembnih parametrov v sprejemnik.
IP3 je eden od indikacije za nelinearnost sprejemnika.Lahko pogledate 1dBc ali drugih defenitions.Za comunication aplikacije LNA, ki določajo vhodni NF ne sme nasičenih.Za nekatere aplikacije obstaja več kanalov in povezavo informacij med kanali se je treba izogibati.Za druge aplikacije vhodne podatke vključuje AM modulacijo in tako naprej.

DJ

Če pred fazo je OIP3 enaka IIP3 naslednji fazi bo skupni IIP3 razgradi 3dB.
Za Chaine RF, IP3 o stopnjah prednjih bo especialy, ki imajo visok dobiček imajo močan vpliv na celotno verigo IP3.

Vsi prejeti velik signal (oken), poleg vašega pasu obresti lahko ustvarite nonlinearities v vašem pasu skozi nonlinearities v LNA.
Ali pa če je vaš signal v pasu je zelo močna ne želite, da izkrivlja.Zato morate zelo IP3.
Prav tako je zaznati šibek signal morate majhne Noise Figure.
Tako bo vaš LNA in mešalec visok dinamični razpon (IP3-NF)

Živjo,

IP3 of LNA je potrebna, če je velik razpon Dinamic pričakuje od vhodnega signala.Nato se je LNA da posluje v velikem vhodnih signalov (situacije, ki ne potrebujejo LNA na prispevek, vendar zaradi expeccted zelo majhne signale, je treba tam).V tem primeru LNA ne smejo povzročati nelinearni Izobličenje za signal, signali o neželenih frekvenc ali zanihal, kot je bilo opisano v prejšnjih delovnih mestih.

flyhigh

dd2001 wrote:

Ne razumem, zakaj preveriti IP3 of LNA?Zakaj IP3 of effect LNA blokiranja uspešnost?

Lahko bi dva močna signala bazne postaje na vaš mobilni telefon sprejemnik vložek.IM3 produkt teh dveh signalov lahko zemljišča, na vaši želeni signal šibek.IP3 mora biti dovolj visoka, da bi to preprečila.

Na področju mobilni telefon, lahko vidite, da je zelo dobro.(-W) CDMA, ki so full-duplex standardi, zahteva veliko več kot linearne LNA EDGE / GSM telefonov.Razlog je, ker je vaša lastna pošlje signal deluje kot močna zaviralca v vaš LNA.

v dveh fazah LNA, na splošno menijo, več o hrupu v prvi fazi in linearnost v drugi fazi.

IP3 točke in kompresije 1dB točke sta dve različni specifikacijo.Izraz "blokiranje" pomeni, da so nekatere neželene močan signal Desenzitivirati želela pridobiti signal.Međumodulacijske pomeni, da je 3. dve interferers ", da bi izdelek nesreči, ki se nahajajo v našem kanalu.

Je po analogiji primer, mnogi ljudje govorijo v svojem maternem jeziku, nekdo speeking angleškem, španskem in speeking nekdo nekoga speeking kitajsko.Če vsi govorijo v istem času, okolice je zelo hrupno, vendar lahko še vedno razlikujejo svoj materni jezik, če je nekdo speeking s tem.Če sem speek kitajski in dva druga neznanem jeziku je tako glasno, da "zveni kot" kitajski, potem se jaz sprašujem, če je kdo poskušal govoriti z mano ali ne.To spominja Međumodulacijske (označen z IIP3).Če je nekdo speeking neznanem jeziku z dodatnim glasnim obsega okrog mene, potem je nemogoče, da me je poslušal vsakogar speeking kitajski, saj me je skoraj gluh.To spominja na dobiček compression (označena z 1dB kompresijo točke), je znan tudi kot blokiranje.

Jezik primer se pogosto uporablja kot smiselno, da pojasni CDMA.

dd2001 wrote:

Ne razumem, zakaj preveriti IP3 of LNA?Zakaj IP3 of effect LNA blokiranja uspešnost?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back