Zagon kodo 89C51

S

sibs143

Guest
Hi all,

Jaz sem se začne projekt z 89C51, če želim uporabljati celo 32 I / O lines, kot I / O vrata.Ali kdorkoli življati initialization datoteka za to?(Bodisi ASM ali C).

Prisrčno spodbuda mi čez.

Hvala vnaprej,
Sibi

mailto: sibi.mathew (at) yahoo.com

Z lahkoto lahko nastavite katero koli pristanišče, ki se input pristanišče s pisanjem 1s do vseh je ugriza (to je inicializacija), nato pa začni brati podatke iz njega
koda intialization:
MOV P0, # FFH;
brati podatke
MOV, p0

Za izhodna vrata, preprosto napišite na njej neposredno na izhodna vrata
na primer
MOV p1,

Na Power On Reset 8051 so notranji registri sprožila z vsemi prekinjajo in perifernih naprav so onemogočene.Zato u dont potreba initialise, ko so vse 4 vrata se uporabljajo le kot I / O lines.

navedeni spodaj, je vzeta iz ATMEL 89C51 datasheet
Pristanišča 0 je odprt možganov outputs.Vsaka I / O linije se lahko samostojno uporablja kot input ali output.(Ports 0 in 2 se ne smejo uporabljati kot za splošno rabo I / O kadar se uporablja kot ADDR / DATA BUS).Da se uporablja kot input, pristanišče bit zapah mora vsebovati 1, ki izklopi FET voznik izhod.Nato, za Ports 1, 2 in 3, se potegne zatič, ki ga visoke notranji pull-up, vendar jih je mogoče izvleči nizko zunanji vir.

Kot lahko vidite iz priložene tabele, vam ni treba nič inicializirati kot na moči ali po ponastavitev vrednosti pristanišč, so že postavljeni kot vložkov, da FFH da je ..

S spoštovanjem,
IanP

Nisem mogla razumeti vaše vprašanje.

Sem rabil to mikrokrmilniška preveč krat.Ampak, to IC ne potrebuje initialization ukaz.Deluje kot nalašč za mene.

Če potrebujete kakršno koli pomoč pri tem mikrokrmilniška se lahko obrnete na mene.

Preizkusite Keil prevajalnik,

ko dodate nov projekt, lahko dodate kodo za začetek vašega projekta za začetne vaše MCU po moči ali ponastavitev stanju.

sibs143 wrote:

Hi all,Jaz sem se začne projekt z 89C51, če želim uporabljati celo 32 I / O lines, kot I / O vrata.
Ali kdorkoli življati initialization datoteka za to?
(Bodisi ASM ali C).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back