Zaščita diode čez rele DS_1E

K

Korn find

Guest
Pozdravljeni, rabim Miniature DS1E SPDT releji v mojem krogu in želijo zaščititi vezje z zaščito diode preko releja. Vsaka od relejev imajo različne stikalne napetosti in sicer 3,3 V, 5V in 18V WRT GND. Zdaj bi bilo kaj diode napetost? Če bi bilo všeč, 3.4V, 5.1V in 18.1V po posameznih relejev? ali sem lahko uporabi katere koli skupne napetosti diode (recimo 5V) med vsemi temi releji? Če bi se zener ali redno diode je ok? Hvala, Kf

Ob predpostavki, diode je zatreti back EMF, običajno ne opravlja tako dolgo, kot lahko prenese napetost rele deluje rating PIV ni važno. Dioda vodi na kratko, kot rele je iz vira električne energije in propad magnetnega polja v tuljavi daje povratne napetost na svoje povezave. Dioda bo sponko napetosti Vf, ki je običajno okoli 0.6V za silicijeve diode. V primeru tako majhen rele lahko uporabite skoraj vsak majhen signal ali moč diode, kot je 1N4148. Obstajajo posebne okoliščine, v katerih so kombinacija Zener diode in signal uporabiti prek relay tuljavo, ampak jaz ne mislim, da se ti uporabljajo v vaši situaciji. Brian.

Večina ljudi uporablja preprost free-zavrtel diode. Napetost, ki mora biti višja od napetosti, vendar ni kritična. Lahko uporabite 1N4148 ali podobnih naprav SMD. Če je namenjena zelo hitro rele za javnost, se lahko povežete vse prostim tekom diode na najvišjo razpoložljivo napetost, če ta rele vozniki imeti zadostno napetost. Čeprav so releji predvsem posledica tranzistor skupnim emitorjem / vir vezja, lahko uporabite tudi skupno vezje zbiralec - brez free-zavrtel diode.

Hvala vsem. Ker bi tuljavo napetost 5V, I am nameravate uporabljati diode 1N400x na vseh teh relejev. Upam, da ok. Hvala, kf

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back