z Fourierova transformacija in preoblikovanje

N

notyet

Guest
Hi all.This vprašanje ni mogoče obravnavati kot eno od elemantary elektronskega tema šele jaz vekanje odkriti mesto v forumih, ki se vprašal.Zato jaz zaprositi to vprašanje here.I sprašujem, zakaj jih uporabljamo z preoblikovati v pogostosti procese in ne morem razumeti, kako Fourierjeva transformacija lahko predstavlja signal descrpition.Vem, da na kratko odgovoriti na ta vprašanja ni enostavno če pa se kdo odgovori približno bo to neke vrste priročnik za me.Thanks

hi dragi,Odnos do Fourier
Z-transformacija je posplošitev Discrete-time Fourier transform (DTFT).DTFT lahko najdete z oceno Z-transformacija na ali, z drugimi besedami, ocenjen na enoto krog.Da bi ugotovili pogostost odziv sistema Z-transformacija je treba oceniti na enoto krogu, kar pomeni, da mora biti sistem v regiji konvergenco vsebuje enote krog.V nasprotnem primeru, DTFT sistema ne obstaja.Linearni koeficient konstanta razlika enačba
Linearni koeficient konstanta razlika (LCCD) enačba za zastopanje linearni sistem, ki temelji na Autoregresivni drseče povprečje enačbo_Obe strani zgornje enačbe, ki jih lahko razdelimo, če ni nič, normalizacijo in LCCD enačbo lahko zapišemoTa oblika enačbe LCCD pa odgovarja, da bo bolj jasno, da "trenutni" output je funkcija preteklih rezultatov, tokovni vhod, in prejšnje vložke.Funkcija prenosa
Ob Z-transformacijo enačbe (z uporabo linearnost in čas, ki se spreminjajo zakoni) donosin preurejanjem rezultate[edit] ničel in polov
Od temeljni izrek algebre števcu ima korenine M (ustreza ničel H) in imenovalec je N korenine (kar ustreza polov).Pisanje prenosne funkcije v smislu polov in ničelČe se nič in je pole.Ničle in poli so pogosto zapleteni in ko narisane na kompleksni ravnini (z-plane), da se imenuje pole-nič ploskvi.

Pri preprostih besed, ničle so rešitve enačbe, pridobljenih z določanjem števec enak nič, medtem ko drogovi so rešitve enačbe, pridobljenih z določanjem imenovalec enak nič.

Poleg tega pa lahko pride tudi obstajajo ničel in polov v z = 0 in.Če vzamemo ti poli in ničle, pa tudi več, da ničle in poli upoštevati, se število ničel in polov vedno enaka.

Z faktoring imenovalec, se lahko delno uporabijo del razgradnje, ki se nato lahko preoblikoval nazaj v čas domeno.Tako bi se za posledico impulzni odziv in linearni koeficient konstanta razlika enačba sistema.[uredi] Output odgovor
Če je tak sistem, ki ga poganja signal potem proizvodnje.Z opravlja delni frakcija o razgradnji in nato ob inverzno Z-transformacija izhod mogoče najti.V praksi je pogosto koristno, da fractionally razpadejo pred množenjem količine, ki jo ustvariti obliko, ki je izrazov s preprosto izračunljiva obratno Z-transformacije.Dodano po 31 sekundah:povezava do Fourier
Z-transformacija je posplošitev Discrete-time Fourier transform (DTFT).DTFT lahko najdete z oceno Z-transformacija na ali, z drugimi besedami, ocenjen na enoto krog.Da bi ugotovili pogostost odziv sistema Z-transformacija je treba oceniti na enoto krogu, kar pomeni, da mora biti sistem v regiji konvergenco vsebuje enote krog.V nasprotnem primeru, DTFT sistema ne obstaja.[uredi] Linear stalni koeficient razlika enačba
Linearni koeficient konstanta razlika (LCCD) enačba za zastopanje linearni sistem, ki temelji na Autoregresivni drseče povprečje enačbo_Obe strani zgornje enačbe, ki jih lahko razdelimo, če ni nič, normalizacijo in LCCD enačbo lahko zapišemoTa oblika enačbe LCCD pa odgovarja, da bo bolj jasno, da "trenutni" output je funkcija preteklih rezultatov, tokovni vhod, in prejšnje vložke.[uredi] Funkcija prenosa
Ob Z-transformacijo enačbe (z uporabo linearnost in čas, ki se spreminjajo zakoni) donosin preurejanjem rezultate[edit] ničel in polov
Od temeljni izrek algebre števcu ima korenine M (ustreza ničel H) in imenovalec je N korenine (kar ustreza polov).Pisanje prenosne funkcije v smislu polov in ničelČe se nič in je pole.Ničle in poli so pogosto zapleteni in ko narisane na kompleksni ravnini (z-plane), da se imenuje pole-nič ploskvi.

Pri preprostih besed, ničle so rešitve enačbe, pridobljenih z določanjem števec enak nič, medtem ko drogovi so rešitve enačbe, pridobljenih z določanjem imenovalec enak nič.

Poleg tega pa lahko pride tudi obstajajo ničel in polov v z = 0 in.Če vzamemo ti poli in ničle, pa tudi več, da ničle in poli upoštevati, se število ničel in polov vedno enaka.

Z faktoring imenovalec, se lahko delno uporabijo del razgradnje, ki se nato lahko preoblikoval nazaj v čas domeno.Tako bi se za posledico impulzni odziv in linearni koeficient konstanta razlika enačba sistema.[uredi] Output odgovor
Če je tak sistem, ki ga poganja signal potem proizvodnje.Z opravlja delni frakcija o razgradnji in nato ob inverzno Z-transformacija izhod mogoče najti.V praksi je pogosto koristno, da fractionally razpadejo pred množenjem količine, ki jo ustvariti obliko, ki je izrazov s preprosto izračunljiva obratno Z-transformacije.

halo jaz sem kanti.

kaj kdaj vickey pojasnil je imel prav.na kratko bom povedal u.

svoj koncept, ki se nanaša na analizo stanja dinamičnega ravnovesja in prehodno analizo stanja.Fourierova transformacija se uporablja za analizo, analizo stanja dinamičnega ravnovesja,
wher kot z-transformacija se uporablja za analizo prehodne analize stanja.

Mislim, da ni treba pojasniti, kaj je stanje dinamičnega ravnovesja analiza in analiza prehodno stanje.

u bi lahko raziskovali v nadzor, ki se uporablja koncept.zahvala u, če u so dvom o DSP, vse v zvezi z elektronskimi, potipati prost zaprositi.zahvala u
kanti rao.Dodano po 4 minutah:hi še ni.
svojo osnovno temo elemantary elektronski temo.
vprašati način bolj vprašanje in dobili odgovor, morem pomagati u.
u ste začetnik, svoj ok.

zahvala u
kanti

Hvala obema vas, da especailly vicky.It je videti, da ste prestopniškega na področju elektronike.Razumem splošni koncept uporabe z preoblikovanje.Obstaja tudi ena točka hočem vprašati.
In eno vprašanje prihaja, (kanti courages me vprašati everytihng i sprašujem:), z/z-1 predstavlja korak v odgovoru z domeno in (6z / (z-1 / 2)), v domeni z enako 6 [1 / 2 ] ^ 1 / 2.Lahko imamo več primerov.Tu hočem poudariti, jaz dont le želim, da si zapomnimo z domain.I želijo razumeti logiko tega transformation.When i srečanja z identiteto v diskretni času, jaz šele želijo napovedati, kako polov in ničel mesto približno v z domain.I sem prepričan, da to ni enostavno problem.Is je mogoče nasvete mi neki dokumenti, povezani na to topic.Thank you very much again.Regards.

z Transform načrtuje zaradi razlik med Fourierjeva transformacija.Tako območje konvergence je zelo pomembno pri uporabi z transformacija.V nasprotnem primeru lahko dobite napačne rezultate.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back