z 2 serijska vrata

S

shimaa

Guest
jaz raba 8052 kontrolorja in rabim imeti 2 serijska vrata namesto 1 serijska vrata
tako, hočem uporabiti anther 2 žebljički (recimo P3.6, P3.5), za delo (Tx, Rx), pošiljanje in prejemanje podatkov prek teh sponk za serijsko RS2322

kako uporabljati timer0 ali timer2 prilagoditi boadrate do 9600 PBS za pošiljanje in prejemanje podatkov prek drugih 2 pins

shimaa

Googling za "bitbang serijska vrata 8051" najde obremenitev koristnih iščejo strani, vključno z izvorno kodo.

ne moremo povedati veliko približno 8052, vendar podobno stvar je mogoče v pic, eno serijsko vrata, skozi USART modul strojne opreme in drugo, ki jih programska oprema USART / UART rutinsko,

btw mislim software UART rutinske prihaja z Bascom 8052 prevajalnik.

s spoštovanjem

Prenos podatkov ne mater, da je sprejem, ki bo ustvarilo nekaj težav.
Vse kar morate storiti je, da ustvarite nov UART v programski opremi.
Goto: dupuart.zip
v: http://www.semiconductors.philips.com/markets/mms/products/microcontrollers/support/software_download/8051/
S spoštovanjem,
IanP

hi Shimaa,
morate uporabiti p3.2 ali p3.3 (prekinejo žebljički) za mikro RXD, ker čaka
nizki ravni prekiniti [to pomeni, da START bit], in po tem občasno bere druge
Podatki bitov, T = 1 / 9600.

Lahko uporabite UART IC kot 8250, to postane ic u vzporedne podatke o svojih pristanišč.

Hello Shimaa

Kaj pa strojna rešitev?Have uspešno uporablja 74HCT4052, da mi 4 serijska vrata v industrijsko uporabo, testirajo na 56KB.

Used to napravo za multipleks RX in TX linij simulira dve štiri-pola stikal, ki zahtevajo 2 dodatni nadzor linije za binarne izbire, ki ustrezajo vašemu dodatne zahteve skladu s pristanišči za nadomestne.

Samo "Imam te", paziti pa je, da so vsi podatki, poslani pred prehodom!

S spoštovanjem,

Našel sem zahtevek note za mnoge pred letom dni.vendar se ne morem spomniti.
Sem napisal rutinsko kot pri uporabi note.Problem je, da lahko pošljejo ali prejmejo ob istem času.
Oprostite, toda morate prijavo na ogled te priloge

hvala vsem,

problem rešiti z uporabo iste rešitve, ki ste jih sugessted
(programska oprema serijska)

hvala lepa

shimaa

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back