Xbee in PIC RS232 komunikacijski

T

thurmc

Guest
Jaz sem poskušal vzpostaviti pic za pošiljanje in prejemanje ukaze z uporabo Xbee RF oddajnik. Jaz sem sposoben izhodne ukaze iz enega PIC, in sem jih opazujejo na prejeli pin Xbee na drugi strani PIC. Moj problem je, da je komunikacija ne registrira na daljavo PIC. Preverili smo prejeli pin za RS-232 na PIC in izgleda, da je signal, ki je vhod pravilno in 5V. Mi lahko kdo pove kaj bi bilo narobe? Moja številka je spodaj. # Če je določena (__PCM__) # include # napravo *= 16, ADC = 8 # varovalke HS, NOWDT, NOLVP, NOBROWNOUT, NOPROTECT, PUT # uporabe odlašanja (clock = 20000000) # uporabe RS232 (baudov = 9600, xmit = PIN_C6, rcv = PIN_C7) # endif char odgovor; void main () {odgovor = "0"; output_bit (PIN_E1, 0), medtem ko (1) {output_b ((byte), odgovor); odgovor = fgetc (); if (odgovor! = '0 ') {output_bit (PIN_E1, 1);}}} Poskušali smo tudi z uporabo, če (kbhit ()), tako da PIC ne visi, medtem ko čaka na znak, vendar to ne deluje niti (no kbhit () je v postopku registracije). Hvala za vašo pomoč.

Morda boste prav tako želeli, da pogled na to: http://www.circuitsathome.com/mcu/programming/playing-xbee . To je napisano za PIC18 vendar bi vam nekaj idej, kako odpraviti.

Jaz sem poskušal vzpostaviti pic16f877 za pošiljanje in prejemanje ukaze z uporabo Xbee RF oddajnik, sem rabil xbee serija 2, ob poslala prvi i (atnd, atdb) od pic16f877 pritrjena z coordenator do 3 end dev, moja vloga requierd poslati te informacije v drugo lokalno omrežje (xbee 2 prav tako), če jaz raba isto pic poslati novo področje, je problem, da ta pic16f877 ima samo eno UART (pin 25,26), če lahko kdorkoli pomoč mi pliz, ali je katera druge sugestion da posredovanju med 2 lokalno omrežje [size = 2] [color = # 999999] Added po 15 minutah: [/color] [/size] Jaz sem poskušal vzpostaviti pic16f877 za pošiljanje in prejemanje ukaze z uporabo Xbee RF oddajnik, sem rabil xbee serija 2, ob poslala prvi i (atnd, atdb) od pic16f877 pritrjena z coordenator do 3 end dev, moja vloga requierd za pošiljanje teh informacij v drugo lokalno omrežje (xbee 2 prav), če jaz raba isto pic poslati na novo področje, je problem, da ta pic16f877 ima samo eno UART (pin 25,26), če lahko kdorkoli pomoč mi pliz ali kakršno koli drugačno sugestion k posredovanju med 2 lokalnega omrežja

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back