Vse pomoč v zvezi s senzorja za položaj

S

SAV

Guest
Hi, rabim pomoč, da bi nadzorni sistem za žogo valjanje po linearni cesti.Lahko nadzor naklonom in moram vedeti svoj položaj na cesti.moči vi izročiti mi nekaj predlogov, posebej s stališča senzor.Objetive je, da žoga v posebni točki ceste tako senzorja morajo biti točni, ker je zaidejo.Razmišljala sem na zvočni senzor.Kaj menite o tem?.Vsaka pomoč je koristna hvala.
Oprostite, toda morate prijavo na ogled te priloge

Hi SAV,

zvočni pretvornik običajno ni zelo hitro, ampak poceni.

Jaz bi raje optični sistem.Ti lahko uporabite
CCD-elementa in svetlobni vir ali kamero za odkrivanje
položaja žogo.

Drug način bi bilo mogoče izmeriti položaj (Pomembnost)
z dvema merjenje napetosti.

bi explaint več podrobnosti o vašem projektu?Mislim, kako daleč je razdalja, isthere vsako sklicevanje (npr. stene ali itd), ki se lahko uporabljajo za referenčne?

CCD je lepo možnost, ampak mogoče bi bilo zelo drago in da je le proyect za univerzitetni predmet, vendar smo lahko analice to možnost.Cesta arround 20 cm, tako da mislim, da ni velik problem.

Hvala za vašo pomoč

Mislim, da z uporabo ultrazvočne vam lahko pomagajo zaslužiti razdalje ...tako morda dal na koncu ceste ..

Moči vi prosim dajte mi nekaj povezav za pridobitev informacij o podrobnostih izvajanja te vrste senzorjev.Ultrazvočne možnost ni tako drag, tako da mislim, da bi se lahko rigth izbire.Hvala.

vi moči odjaviti iz Renesas uporabe opomba o ultrazvočni Daljinomjer uporabo h838024

http://documentation.renesas.com/eng/products/mpumcu/apn/ultrange.pdf

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back