vrata in vzbujanj v hfss

R

rntsay

Guest
Tudi po branju veliko gradiva o tej temi sem še vedno ni ravno jasno, kako dodeliti vzbujanj in pristanišč v hfss. Rad bi jasno, moj zmedo, ki jih poskuša z "osnovno" Primer: Rad bi izračun kapacitivnosti za vzporedno kondenzator aa plošče: dve pravokotni ali okrogli plošč, med seboj razdalje d in z nekaj materiala v sredini. Opredelitev geometrija in material je naravnost naprej in nimam težav s tem. Mislim, da vem, kako setup "ohišju zračnega filtra" okoli sistema in sevanja meja ... Glavno vprašanje je:? Kako opredeliti "vrata" ... tukaj sem si predstavljati, da je to 2-pristaniškega sistema, ki lahko dobite S-parametre, lahko dobim kapacitivnost od S-params, ki lahko jaz primerjati z enačbami ...

Mislim, da waveports je v redu. In lahko vključijo napetosti po enem aksialnih. Lahko poskusite in da spremembe.

waveports Kje? Imam dve plošči, kje sem dal waveports v zvezi s temi ploščami? med njimi? Prav tako so waveports pričakuje, da bo na robu sistema, ki ne zdi tako natančen, kot dajanje letalskega okvir okrog celotnega sistema in uporabo notranjih vrat, povezana je hfss scenarij z geometrijo in materialno opredelitvijo (ne pristanišča ali rešitve določene še saj to je, če sem zaljubljen sem!)

Lahko poskusite, da se waveport na dveh nasprotnih površinah polje, ki obdaja MIM pokrov, medtem ko lefting drugih površin, ki sevanje meja. Potem izločiti C12, C11 in C22 temelji na simulirani S-parametri.

ste prepričani, da bo to delovalo? ne bo nobenih povezav med SKP plošč in waveports, sem vedno predpostavlja, da je to potrebno. Tudi od geometrije, bo dve od obrazov kocke so "drugačni": to so tisti, vzporedno s ploščama. Drugih 4 so pravokotni, kar bi pričakovali drugačne rezultate, če si izbral vzporedni tiste vs drugih.

Definitivno morate povezave med SKP ploščo in waveport. Morate spremeniti pokrovček bit tako da je primeren za simulacijo. Položaj, ki povezuje pokrov ploščo na waveport na robu polja je podobna roba poln želodec-patch anteno mikrostrip.

Problem tega pristopa je, da so povezave med ploščami in waveports na ohišju zračnega filtra meja uvedbo novih elementov v sistemu. Plus, širina in dolžina teh povezav, ... so nove spremenljivke.

Učinki povezave lahko de-vgrajeni, če u biti natančno kapacitivnosti vrednost.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back