Vprašanje v FloorPlanning

I

Ikon

Guest
Zdravo, na kateri dejavniki pa se odločimo za 1] razmerje za blok 2] jedro izkoriščenosti 3] morali plačati standardne izkoriščenosti pls pojasni natančno, kaj pravzaprav je osnovna uporaba in uporaba std.

V astro, je jedro uporaba opredeljena s skupno površino celic v osrednjem območju kot v Std uporabo, mislim, da je določena s standardom območju celic v osrednjem območju v čipu, so morda nekatere druge celice, ki niso standardna celic, kot trdi makro

= razmerje širina / dolžina čip čip = 1 pomeni, da je kvadratni chip core uporaba = koliko% mora ur oblikovanje accoupy na področju osnovnega ur = bistvu izbrati 70-odstotno osnovno uporabo potem lahko samo orodja, ki so ure, ko buffer u storiti CTS itd Preostalih 30% naj se uporabi za vstavljanje blažilcev ure in časovni optization storiti z orodji (velike, da se celice vstavili v majhne)

Hi Aravind in Tarkyss, hvala za odgovore. Tako, da začnete z 70% izkoriščenosti osnovno (privzeta, ki nudi orodje) je dobra, mislim, da je to tisto, kar daje orodje, ko je naložen ur design. Prav. 1] Če je oblika daje mi potem, kako naj se odločim, kaj shud biti jedro uporabo za to. Mislim na to, kaj se bomo odločili dejavniki. thankx

1. u kateremu koli naključno vrednost velikosti jedra. potem lahko po floorplan u glej območje accoupied z zasnovo, potem lahko u poveča ali zmanjša osnovno velikost.

Hi Aravind, zato u reči, da lahko začnemo s katero koli osnovno velikost in nato spremenite po načrtih. Na splošno, koliko jedro uporaba se šteje kot najboljša za vse oblike. npr: 30%, 40% ali 70%. 1] Recimo, da sem osnovno uporabo kot 30 odstotkov, potem pomeni, da je samo 30% jih uporablja v jedru celice. Kaj se zgodi s 70-odstotnim preostalo jedro mi pomenilo, če jih uporablja. 2] Ali bo dober dizajn, če Core izkoriščenost le 30% do 40%. popravite me če se motim.

Nope, če u dal 70 odstotkov izkoriščenosti jedro je preostalih 30% se uporablja za dajanje ure rezerv in jih različne vrste celic, glede na omejitve ur časovni prevzema preostalih 30% se uporablja za pufra ure. Po delovanja IPO u (v optimizacijo mesto) v srečanje, potem lahko u videli, koliko skupna površina accoupied z ur načrta, če le 90% jih zaseda v celico, nato zmanjšati ur osnovno velikost.

Hi Aravind, hvala za odgovore. Torej, če oblikujemo jedro z uporabo 30-odstotno potem to pomeni, da dajemo orodje za 70 odstotkov v središču postaviti Clock rezerv in druge elemente zakasnitve v času Optimization. Je res dober dizajn, da bi osnovni izkoristek le 30 odstotkov.

ne, so navadno jedro izkoristek večji od 30 odstotkov morda lahko poskusite vse vrste tečajev, dokler poti je dobra, seveda, upamo, da jedro izkoristek je tako velika, kot je mogoče, na primer, lahko poskusite s 80%, če to ne deluje , nato zmanjšajte hitrost, dokler ne deluje kot lestvici navzdol tehnologije, je hitrost zmanjšuje, vse bolj in bolj se uporablja za kraj poti, trenutno pa je okoli 55% (sem videl podatke na spletni strani)

Hi tarkyss. hvala za razlago. Imam blok X. je treba dati v jedru. Na kakšni podlagi bomo postaviti blok v jedru.

> AmoebaPlace-fp> buildtiminggraph uporaba amobeaplacement

Pozdravljeni Aravind, mislim, da so doslej objavili napačno vprašanje. Moje vprašanje je, kako se bomo odločili položaj bloka (makro) v jedru. Recimo na primer v delavnici DTMF trde makroji so na na vogalnih robovih jedra. Torej ni nobenih posebnih način odločanja kraje na makrov? Ali obstaja kakšna škoda, če postavimo makrov v središču jedra?

, ko postavite blok, morate upoštevati čas, ki routable in površine, na primer, na mestu, ki je mehko, za katere meni, kako čim bolj zmanjšati skupno legth žice in območju, je odvisno od njene stroškovne funkcije, funkcija je različna za različne mehke

ja tarkyss ur pravilna, da je predvsem od depent routblity med dvema blokoma u lahko ročno bloki mesto po # žic priključnih med. A primer bloki povezuje 50 mrež na bloku B in 20 BLK do 40 C in mrež do D v skladu z medsebojno povezavo u mora dati okoli njega

Hi Aravind, tarkyss ti odgovori so res dobri. biti zato, da se blok moramo upoštevati čas, ki routability, območje bloka. pa moramo upoštevati o pin lokacije bloka pri dajanju?

Seveda bo pin lokacije vpliva routability in dolžino žice neposredno, nato pa vpliva na območje in čas

Ali Backend Inženirji imeli nadzor nad pin lokacije, lahko spremenite pin lokacije, da obstaja več poti problem / zastoji tam. obstaja kakršen koli ukaz za spremembo pin lokacije v srečanju. Če bomo spremenili pin lokacije pa je imela nobenega vpliva na oblikovanje

lahko spremenite pin lokacije v datoteki IO. po zamenjavi pin lokacije, moramo narediti časovni analizo. če kršitve so tam moramo storiti, IPO, itd.

Glede Flooplanning je vedno predlagal, da se makre na robovih core.This namestitev je odločil glede na njihovo povezavo z ISs.generally Napisati jih je močno povezan z IO.Placing na robovih daje več prostora za STD celic, da bi dajo na drugih področjih umre. Glede Pripni Location.Yes PD lahko izberete pin lokacije in ustrezno spremeniti lokacijo Srečanje Pins.In lahko to storite v GUI itself.After spremembo lokacije, ki ste jih naredi analiza časa za načrtovanje in če kršitev exsists, lahko si morali narediti ponovno načrtovanje.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back