vprašanje o stabilnosti LDO, potrebujemo vašo pomoč!

C

colinwang

Guest
Hello everyone,
Sem oblikoval tradicionalni LDO.In jaz added parazitskih upori in induktorji od pogodbenih žice in blazinico.Vrednosti od njih je približno 200mohm in 1nH.Ac simulacija prikazuje zanke stalbe in sem tudi izvedli stb analizo po več pogojih obremenitve in faza stopnje so vse zgoraj 70deg.Toda, ko sem prehodno simulacijo vezja, problem se je zgodilo.Po vezje zagonu, sem spremenil obremenitev sedanje in proizvodnja začela nihanje.Frekvenca nihanja je okoli 8MHz in je tudi redno.Bandwidth dobiček zanke okrog nekaj kHz.Jaz raba konservativno natančnost z 10ns maxstep.Če bi sprememba maxstep v 20ns, nihanja izginila.Vem, manjša stopnja je, bolj natančen rezultat bo.
Ampak zakaj zanka analiza kaže, vezje je stabilno, vendar meni, nihanje prehodno simulacija?Je to torej faza stopnja je potreben, vendar ne sufficinet za stabilnost?Ali obstajajo drugi razlogi?Need your help!
Sem ac simulacijo z ogromno Induktor v povratne zanke in veliko kondenzatorja za par ac signal za pozitivne vozlišča op.in sem stb analizo, s tem da vir izmeničnega v povratne zanke.
Prehodni simulacije je, da po LDO zažene, bremenski tok spremenila 20mA v 1us.
Need your help!S spoštovanjem,
Colin

Transient analiza lahko odstopajo od ac analize, kot je prehodna analiza lahko vodi v veliko primerih signal, ki ni zajet ac.

Vendar pa se ta primer algoritem problem, ne pa pravi nihanje.

Hvala lepa.
Kako zagotoviti obstojnosti v veliki prehodni signal?
I uporabo orodja metodo.Katera metoda naj uporabim?

S spoštovanjem,
Colin

colinwang wrote:

Hvala lepa.

Kako zagotoviti obstojnosti v veliki prehodni signal?

I uporabo orodja metodo.
Katera metoda naj uporabim?S spoštovanjem,

Colin

colinwang wrote:

Hello everyone,

Sem oblikoval tradicionalni LDO.
In jaz added parazitskih upori in induktorji od pogodbenih žice in blazinico.
Vrednosti od njih je približno 200mohm in 1nH.
Ac simulacija prikazuje zanke stalbe in sem tudi izvedli stb analizo po več pogojih obremenitve in faza stopnje so vse zgoraj 70deg.
Toda, ko sem prehodno simulacijo vezja, problem se je zgodilo.
Po vezje zagonu, sem spremenil obremenitev sedanje in proizvodnja začela nihanje.
Frekvenca nihanja je okoli 8MHz in je tudi redno.
Bandwidth dobiček zanke okrog nekaj kHz

Hvala vsem very much!
Resnično, če jaz daljni parazitskih upori in induktorji, nihanja izginila.Ampak sem samo dodati en 1nH Induktor in eno 0.2Ohm upor v vnos napajalne napetosti in LDO vozel izhod.Če bi lahko drugi krog mogoče?Hvala!

S spoštovanjem,
Colin

colinwang wrote:

Ampak sem samo dodati en 1nH Induktor in eno 0.2Ohm upor v vnos napajalne napetosti in LDO vozel izhod.

idealen vir napetosti -> 1nH Induktor -> 0.2Ohm upor -> VDD of vezja

node.

1). V vaši zadnjega odgovora v 242 ste jih omenili, da je eden od elementov, povezanih z parazitskih vozlišču output
LDO.
2.) Kateri vir dobave opamp?To bi lahko ustvarilo skrito zanko.Poskusite z / brez parasitics.

LDO_Output -> 0.2Ohm upor -> 1nH Induktor -> Real Output
Pravkar sem jih uporabili za model blazinic in žice, ki povezuje zajedalsko kratko.

Celotno vezje uporablja enake oskrbe z električno energijo, vključno opamp: idealen vir napetosti -> Induktor -> upor -> vezje

Če odstranim parasitc, nihanje izgine.

Hvala!

poskušajo prepričati točke operatiing DC nastavite, če zaženete AC analize je enak kot v prehodno analizi.

Da, točka deluje DC ima prav.
Zakaj mi je, da zamenjati brez parazitski naprave, vezje deluje zelo dobro.Tudi če dodam 1.5nH Induktor za električni vod, proizvodnja začne zanihal.Jaz raba konzervativne natančnost, s 1ns maxstep.Če sem iz 10ns maxstep, nihanja ne bodo videli.
Ponavadi manjši korak je, bolj natančen rezultat bo.Toda kako majhna je sprejemljivo?Je še kaj v zvezi s simulatorjem?
Res zbegan.
Vsak odgovor je cenjen.

S spoštovanjem,
Colin

colinwang wrote:Zakaj mi je, da zamenjati brez parazitski naprave, vezje deluje zelo dobro.
.......
Je še kaj v zvezi s simulatorjem?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back