Vprašanje o Buffer Design

S

suria3

Guest
Fantje,

Sem oblikovanje pufer (enostavne diferencialne ojačevalnik z dvojno input in output dvojne), ki daje dobiček-2dB.Pravzaprav sem desiging to delo attenuater če hočem zmanjšati napetost swing, kaj reči od 800mVpp do 400mVpp.Torej, jaz bi rekel, da ni dobiček fazi sploh.

Moje vprašanje je, če jaz to vezje design, mora biti odtok napetosti repa tranzistor, ki se v nasičenosti?Moja modela kaže, da je moj rep je v triodno, vendar je kar lepo signal razlike, ampak če hočem, da je to, da je v nasičenosti, sem že nekako izkrivljeno signal diferencialno na dnu.Mislim, da to bi lahko bile v napetosti omejitev stopnje na begu napetosti rep.Pomeni, da rep napetost je treba najnižji možni ravni.

Torej, če jaz tega blažilca za design v triodno, je to ok?ker vemo, da so vse opamp treba v nasičenosti (repa), da bi imeli stalen dobiček, ampak jaz enega modela, ne concenrate na dobiček.

Pls svetoval o tem.
Hvala vnaprej,
Suria.

Očitno je, da imate Šime skupni obseg način izdaje.Če ste po vašem design morda bi bilo jasno odgovoriti.

Pravzaprav, polaganje vaš tranzistorji v zasičenosti vaš design rubust proti več različic.Da bi Atenuator, samo ne pozabite, da je mogoče pridobiti vaše ojačevalnika ki jo zastopa gm.RL.Tako lahko dobite skoraj konstantni faktor slabljenje polaganje v vašem fazi proizvodnje diode, povezane tranzistor, tako da je njen 1/gm se RL ki jih potrebujete.

Hi Humungus,

Hvala za odgovor.No, da opredelijo svoje vezje, da je preprost amp diff s uporovnem bremenu.Imam preizkušen način, ki ste jih predlagali, da se polaganje diode, povezane hoteti kot tovor, od simulacije se zdi, kot sem že na izkrivljanje proizvodnje.Moj prispevek je swing 1.2Vpp in želijo imeti približno 800mVpp output swing.Imam preizkušen zadnjič diode, povezane obremenitve, vendar pa daje kot zvonjenje val na zgornji gugalnico.Torej, če jaz to primerjajo in en model i, swing je veliko bolje, ampak zadeva rep tranzistor je v triodno.Torej, kaj se bo se pomanjkljivosti, če deluje v triodno čeprav je attenuater.Nisem se razlikujejo svoj proces in temp, je videti ok.

Hvala,
Suria.

Namen skupnega načina trenutni vir je za PSRR in skupnih način zavračanja, triodno regije daje uporovnem odziv, medtem ko nasičenost način delovanja je trenutni odziv vir.Hope this helps

Rgds

Ob tranzistor v triodno ni problem, če je to, kar dela za vas.Ampak če želite, da ga v Nasičenost, nato pa s svojega delovnega mesta se zdi, da če ne gre v Saturations Vgs razlike tranzistorjev par input postane manj in ko vhodni signal gre na določeni strani potem se ti tranzistorji, ki gredo v triodno izkrivlja tvoj signal.Kaj vezje parameter ste spreminjajo vleči rep tranzistor na nasičenost?Karkoli že je, morda boste morali prilagoditi skupni način vnosa, naj par razlika vložek v zasičenosti.Skupno Način vnosa mora biti Vgs razlike par plus Vds karkoli želite nastaviti za tranzistor rep v nasičenost.

Hi Aryajur,

Jaz sem nadzor gm parameter diff trans ojačevalnik in rep tran za ohranjanje rep v nasičenosti, ki je z tuning W vsakega MOS.Nisem se soočajo problem
v skladu 2 razlika vložek v saturion bratranac morem doseči, da je moja glavna skrb, ampak tukaj gre za rep tranzistor, ki gre na triodno.Pravzaprav, jaz ne bi mogla prilagoditi svoj prispevek skupnega načina, kot je treba določiti iz pre-buffer, ki je 1200mVpp signal swing z 1,2 kot skupni način.

Hvala,
suria3

Ne razumem, kako se nadzoruje tranzistor rep, da je v nasičenosti s prilagoditvijo le širina, tranzistor v nasičenje pri čemer mora biti pod nadzorom Vgs in Vds odnos.In Vgs bi bilo nekaj, kar pristranskosti in Vds bi bila nekaj, kar se določi s skupnim način vnosa in toka v tokokrogu.
Ker ne morete prilagoditi skupni način vnosa, prepričan sem, ko naredite videli rep tranzistor, da je v zasičenosti in signal izkrivljanja na spodnjem koncu, da bo zaradi razliko par input tranzistor gre v triodno, ko gre za input swing njen spodnji skrajni.Mislim, da si je treba preveriti, ali.

Aryajur,

Strinjam se s tem, kar ste povedali, da za nadzor tranzistor, ki se v nasičenosti, je treba storiti z VGS posameznega MOS, ker pa je določen moja VGS na rep amp DS, tako da je edini parameter, ki bi lahko i spremembe je razmerje W in L na repu tranzistor bodisi increasse ali zmanjšati beg tok, ki bo pull dol / gor rep napetost možganov.Toda to ne pomaga veliko.Drugi parameter, da delam razlikujejo, je obremenitev, upor, vendar te omejitve na določeno vrednost, ker rabim dobiček, ki se attuanating.Kot ste omenili, lahko vidim, da ko diff amp input meni veliko gugalnico (1.2Vpp), da je 2 tranzistor se dogaja na triodno regiji, vendar kako je mogoče nadzorovati, da se zagotovi, da rep tranzistor, da ostanejo v nasičenosti, čeprav veliko swing je tam.tradeoff tukaj je bratranac dobiček je nadzor s = GMR, v katerem je vrednost R omejena, da se zagotovi, da deluje v slabljenje.

Hvala,
Suria3.

Zakaj ne more u previdni Vgs repne tranzistor.Razumem, da lahko vnos skupnega načina se težko spreminja, vendar rep tranzistor Vgs je treba določiti bya vplivanje vezje, da je treba različne enostavno.Ko poskušate nastaviti Vds s spreminjanjem sedanjega, je to dejansko spreminja zaradi spreminjanja Vgs v paru razlike prispevek k podpori spremenila tok.Da bi rep tranzistor v nasičenje boste morali spremeniti svoje Vgs ali spremenite način vnosa skupnega.Varying trenutno ni dobra stvar, saj je trenutno odloča bolj pomembni dejavniki, kot so poraba energije vezja.
Kaj bi naredil, se odloči, trenutno nato izračuna najvišjo Vds, da se lahko dovoli na repu tranzistorja zaradi določene skupne način vnosa in nato nastavite svoj Vgs nižja od tiste, nato pa predsodkov, in določiti njeno velikost.In potem design vhodni tranzistorji in upori.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back