Vprašanja o QAM in jelka filtriranje

R

Rfboy

Guest
hi All,
Imam vprašanje o filtriranju signala z uporabo jelka filtrov.
Jaz sem Tring za filtriranje QAM signal z root postavljeno kosinus pulsee oblike filter in filter sta moja dva vložke bitni in 15 bitov izhodne.Po filter imam DAC z resolucijo 10 bitov.

Kako sem izbrati v pravico način bits output filter za povezavo DAC?

Če simbol stopnja je 10 MHz, kar je treba pogostost ura za filter s distribuited aritmetične vzporedno filter?

Ali je pravica izbire, da imajo filter z dvema input bitov namesto dveh ločenih filtre z 1 input bit?

Tx veliko.

Hi RFboy,

Pravite, da je vaš prispevek ima 2 bitov.Ali obstajajo 2 bitov za I in 2 bitov za Q (tj. z uporabo 16-QAM) ali 1 bit za I in 1 bit za Q (tj. 4-QAM QPSK =)?

Na vsak način je treba filter FIR koeficiente je treba zmanjšati tako, da vrh proizvodnje uporablja vse vrste registra, in nato najbolj pomembnih bitov na DAC.Če t nima DAC so 1 / 2 offset LSB, je treba rezultat zaokroži, da se prekliče 1 / 2 LSB DC komponento (ampak ta napaka je res majhen z uporabo 10 bitov).

S spoštovanjem

Z

Zdravo Zorro, moj sistem je 16 QAM, da obstajata dve bitov za in dvema bitov za Q.
Kakšna je prava izbira:

1) Izvajati dveh filtrov za I in dve za eno Q filtri za vsak bit, in nato sešteje rezultate voziti DAC.

2) Izvajanje en filter z dvema bits input za I in en filter z dvema surovine bit za Q.

Tx za predlog o skaliranje koeficientov.Adijo

Hi Rfboy,

bi morali imeti dve enaki filtrov, enega za I in eden za Q. vrednosti v zamudo vrstici sta dve bitov širok (b1, b0), vendar respresent številčne vrednosti, ki so, na primer:

b1 b0
11 => -3
10 => -1
00 => 1
01 => 3

Če koeficienti so N bitov, bi potrebovali načeloma oblikovalci N bitov za 3 bitov, ker so 3 bitov, potrebnih za zastopanje vrednosti od -3 do 3.
Vendar pa je mogoče uporabiti preprostejše logika, namesto splošne krovne organizacije.Na primer, če naloge med bits in vrednot, kot v zgornji tabeli, logika pomnoži s koeficientom C datum (b1, b0) iz pipe z zamudo linije bi bili:

R = C;
če b0 == 1, potem R = 2 R * C (tj. dodali C preusmerila na enem mestu proti MSB)
če b1 == 1, potem spremenite znak R

S spoštovanjem

Z

Hi Zorro,
Hvala za vašo pomoč!

Zdaj imam še eno vprašanje:

Vhodni signal filter ima podatke o višini 8,592 MHz in bom rabil 34,368 MHz vzorčenja frequecy za koeficient filter, kar je pravica urni frekvenci, če želim izvajati v celoti vzporedno filter fir?

Veš nekaj vprašanj filtra jelke Altera orodje?

hvala

Hi fant,

Uporabite 4 vzorci na simbol.OK.Učinkovit način za izvajanje filter v obliki interpolator filter z interpolacijo faktorjem 4 z uporabo večfazni filter strukturo.Interpolator filter sprejme vhodne podatke pri nekaterih ustvarja izhodno frekvenco in na trenutke N, da so podatki, ki opravlja tečaj M / N operacije namesto M, kjer je M za filter.
Glej na primer poglavje o Multirate Digital Signal Processing v knjigo Proakis in Manolakis: Digital Signal Processing.
Oprosti, jaz ne vem @ ltera jelke filter orodje.
S spoštovanjem

Z

Uporaba večfazni filter je zelo zapleten pri izvajanju ASIC.Samo ponovite input vzorec za 4-krat in jo prefiltriramo.Morate raziskati izgubo s tem približevanje.

Hi spweda,

Ne strinjam se s tabo.Večfazni filter ni bolj zapleteno, kot drugo FIR filter.
Ponovitev vzorca N-krat je enakovredna večfazni filter interpolacijo s prenosom funkcijo 1 z ^ -1 ... z ^ - (N-1), je Niskopropusni filter.Po tem, bi potrebovali filter, ki omogoča, več fazah s tem enim, želeno funkcijo prenosa.
Z večfazni filter, skupni vrstni red filtra je približno enako kot bi v zgoraj navedeni filter, vendar pa je pomembno zmanjšanje (N-krat) v številu zahtevanih izračunov.
S spoštovanjem

Z

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back