Vprašanja o DCM stanje PWM buck pretvornik

R

rockycheng

Guest
Spoštovani, ko je obremenitev tok PWM pretvornik dovolj nizka, bo Induktor trenutno pod ničlo na nekaj časa, in pretvornik preide v stanje diklorometana. Moje eno vprašanje je, da pri izračunu učinkovitosti, naj vzamem negativni del vhodnega toka upošteva? Če ne, naj vzamem, da je obdobje vhodni tok kot quiesent tekoče ali samo nič? Drug problem je, da, ko postane obremenitev zelo lahka (spodaj 5mA), moj pretvornik začne, da je nestabilen. Ne morem ugotoviti, zakaj. Mislim, da ko bremenski tok zmanjša, se dobiček notranje zanke zmanjšanje preveč, in ojačanja frekvenca bo nižja. Zdi nobenega razloga, da bo povzročil to težavo. Ampak to res začne, da je nestabilen (izgleda sub-harmonično nihanje, ponavljanje vsaka dva cikla)! :?? (Kdo ve zakaj Hvala veliko!

Ne verjamem, da vaš prispevek trenutno se dogaja negativna. Če je vaš vložek je v resnici dogaja negativna, bi to pomenilo, da ste dajanje moč nazaj v vaš vir! Kakšno topologije uporabljate? Če uporabljate buck pretvornik, na primer, bi vhodni tok nič, ko prehodu transistor izklopljen. Kakšno odškodnino uporabljate? Buck pretvorniki so dokaj enostaven za nadomestilo. Boost in Buck-Boost (obračanjem) pretvorniki imajo na desni strani letala ničel. Kot si lahko predstavljate, je majhen signal modele za dano topologijo razlikuje glede na to, če ste v CCM ali DCM - tako vaš krmilnik mora biti stabilna pod oba pogoja. Če lahko objavljajo shematično jpeg, bi mi lahko pomagal. Prav tako bi morali vzeti pogled na to temo [url = http://www.edaboard.com/ftopic150661.html] buck pretvornik oblikovanje vprašanje [/url], ki je nekoliko povezano z vašim vprašanjem. Lep pozdrav, [tex] v_c [/tex]

Hvala v_c! Simulacija res kaže, da se lahko tako Induktor sedanji in vhodni tok negativen za nekaj časa vsak cikel. V DCM stanje, Induktor tok pod ničlo, ko je P-SW vklopljen, tako da P-SW pobere negativne Induktor sedanji, in trenutno je to tok proti vhodni vir. Videti je čudno, ker je to trenutno je "polnjenje" baterij. Imam tudi nejasnosti glede tega. Sem objavil vhodni tok val.

Nisem prepričan, zakaj se dogaja negativna. Ali imate vhodni filter (ki sestoji iz tuljave in kondenzatorji) na vhod vašega sistema? Lahko objavljajo shematično ali netlist, ki ga simulirajo? Lep pozdrav, [tex] v_c [/tex]

Hi V_C, V shematično, jaz samo uporabo napetost vira (VDC), kot vhod. Ni vložek Induktor. Za ta negativen del vhodnega toka, sem preprosto sprejeti kot nič, in se izračuna učinkovitost se zdi smiselno. Mislim, da je večina tega dela je zapravil. Mogoče zato učinkovitost je nizka, ko PWM buck pretvornik deluje v stanju diklorometan. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 3 ure 17 minut: [/color] [/size] Prosim, poglejte na Induktor sedanji. Začne se, kot je ta, ko je breme pod približno 5mA. Ali koli sestane pred tem problem? Prosim, pomagajte mi!

Ni načina, da sem posebej ugotoviti, zakaj ste dobili to ne da bi videl dejanski upravljavec topologije in informacije o pridobiti zanke, itd Mislim, da je mogoče dobiti negativen tok v MOSFET, vendar bi morala biti izvedena s pomočjo telo diode z MOSFET v nasprotni smeri običajnega električnega toka. Lep pozdrav, v_c

v_c, se strinjam z vami, je negativen trenutno razprši na telesu diode P-MOSFET. Zahvaljujemo se vam za odgovore!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back