Vozniška dolge proge

A

Azaruk

Guest
Moram sestaviti PIC na osnovi ultrazvoka parkirno pomoč za težke industrije.

Moja težava je razdalja med oddajnik / sprejemnik modul (40kHz tranducers in pogon / modules ojačevalnik) za PIC in zaslona modul.Stopnje so okoli 5V, kvadratni vala (tudi vrsto!).Razdalja med modulov je okoli 13 metrov, verjetno bliže 15m, ko kabelske trase je upoštevana.

Električna okolje relativno "mirno", čeprav je LED repu-luči lahko proizvajajo pošten znesek menjav hrupa.Razpoložljive DC napetost na vozilu je 24V.

Če kdorkoli moči izročiti mi nekaj nasvetov, priporočamo nekaj čipsa ali tehnik za preiskovanje ali prenese na lastne izkušnje, jaz bi bila najbolj hvaležna.

Veliko hvala

Morda boste želeli uporabiti serijsko komunikacijo ...www.maximic.com naredi veliko prijetnih comm čipi poskusite max483, max485, max487 ali jim lahko pošiljate podatke sevral sto noge s samo dve žice ....

Živjo

Mislim, da je serijska optičnim in optični serijsko pretvorniki, ki se lahko uporabljajo in so zelo enostavne.
To je, če je UART RS323 ni enogh za vas

Salam
Hossam Alzomor
www.edaboard.com

Hvala za info.Iskal sem po starih 1488/89 čipi, vendar zelo všeč ideja o tem optično.I
bomo preučili.

Hvala še enkrat

Mislim, prosimo uporabite RS485, in ga bo podpiral 32 voznikov in 32 sprejemniki (govorimo o dvo-smerna - Obosmjerni neistodobni - multi-drop komunikacij prek enega ali dveh upletenom paricom kabel!).V RS-485 omrežje se lahko priključi na 2 ali 4 žice način.Največja dolžina kabla je lahko več kot 4000 čevljev, ker je razlika napetosti prenosnega omrežja uporabljena.Tipični uporabi za RS485 je posamezni računalnik priključen na več addressable pripomočkov, ki si delijo isti kabel.Si lahko misliš o RS485 kot "pogodbenica-lined" komunikacijskega sistema (v nadaljnjem obravnavanju se ravna z oddaljenim računalnikom enoto).The RS232 lahko pretvori v RS485 s preprost vmesnik pretvornik - lahko imajo optične izolacije in val zatiranja.Elektronskih komunikacijskih med elementi, bo na splošno spadajo v dve širši kategoriji: Nesimetričan in razlike.Specifikacija omogoča prenos podatkov iz enega oddajnika v eno sprejemnik na razmeroma počasno podatkov stopnje (do 20K bitov / sekundo) in kratke razdalje

Šla sem k Maxim site in pogledal v svojo vrstico voznik procucts.V MAX488 izgleda super, tako kot nekatere druge naprave na ponudbo.Imam nekaj vzorcev naloži in bo poskusite nekaj od njih v tej vlogi.

Just for follow-up .....
V Max488 je delal vrhunsko za to aplikacijo.Ima zmožnost vožnje izredno dolgih progah, tako da je 15m v tej vlogi ni povzročila nobenih težav na vseh.
Tudi nožičnih razporeditev čipa je odlična!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back