Voltage Regulator Problem

D

davyzhu

Guest
Hello all,

Našel sem te napetosti regulatorji so precej pogosto uporabljajo v PCB design:
1) 7805
2) 29502
3) LM317
4) LT1753

Prebral sem spec.vendar ne morem intuitiven sklep o njihovi uporabi regiji in tam razlike, npr 12v-> 3.3v smo lahko uporabite 29.502 ali LM317; 12v-> 1.5V smo lahko uporabite 29.502 ali LT1753, ampak kaj pa je razlika?

BTW, kaj pa drugi dober Voltage Regulators, ker sem newbie na tem območju.

S spoštovanjem,

Davy Zhu

Mislim, da lahko primerjate razpon vhodnih napetosti, spremembo izhodne napetosti, hrup, značilen PSRR, linija ureditev, ureditev obremenitev in tako naprej.Ti spec.so zelo pomembni za regulator napetosti.

Hi Davy:

Prikazani na Googlu, LT1753 je preklapljanje regulatorja, tako da je ena velika razlika od LM317 in 7805.Oba LM317 (alias LM117) in LM7805 so linearni regulatorji, ki so manj učinkoviti v primerjavi z zamenjavo regulatorjev.Vendar pa prehod regulatorji dražji od linearnih regulatorjev.

Drugi ključni dejavnik uspešnosti v linearni regulator je osipa napetost.Od kar so mi povedali, so regulatorji z manj kot 1.2V osipa pozval LDO in tistih z veliko manj osipa se imenujejo Ultra-LDO ali Super-LDO.

Druge znane so regulator 78L05 in 431.Oboje je mogoče najti na nacionalni spletni strani.

Drug problem s stikalnimi regulatorji, je trend, da se je treba veliko bolj
hrupno kot njihovi kolegi linearna.Torej, če je hrup dejavnik v vašem
design, bolje drži moči lačen linearni regulatorji.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back