vožnjo motornega koračnih unipolarne način

B

banh

Guest
jaz sem poskušal ustvariti preprost vezja za vožnjo motornih koračnih:
- Unipolarne.
- Z močjo Tranzistor

je bilo iskanje okoli ..nekaj krogov uporabo in vrata med mikrokrmilniška pin in pin tranzistor B.Zakaj dun smo povezati mikrokrmilniška zaponka neposredno na tranzistor?

Izhod iz trenutne mikrokrmilniška morda ne bo dovolj za pogon koračnih motor.Ali je logika vrata ste jo omenili CMOS ali TTL?

običajno TTL vrata ...

zagotavlja več trenutno lahko razlog ..nobene zaščite za mikrokrmilniška pri uporabi vrat?

mogoče uporabiti NE vrata?

To bi lahko nekateri zaščito.

NOT gate invertni bo vaš preklapljanje signalov.Uporabite lahko dva ne vrat v seriji.

yuh, kakšno varstvo je to?
Recimo, če jaz ne uporabljajo vrata, povezana pa zaponka neposredno na tranzistor .. vsak problem?

Seveda, če ne uporabi vrat-> samo invertnega signal iz mikrokrmilniška (spremeni kodo)

Sorrie, nisem prebral vaše prvo mesto natančno.

that sets the base current.

Po mojem mnenju bi moralo biti OK, da se povežete I / O zaponka iz mikrokrmilniška za osnovo tranzistor skozi upor,
ki določa osnove tok.

Lahko navedete primer takšnega vezja?

Pravzaprav vrata ali nekaj dodatnih tranzistor vstavi med UC in voznik tranzistor, ima dvojen namen.
Vodja je offloads UC pin od potopitvijo ali pridobivanje prekomerno tokovi v / iz obremenitve,
drugič, da ščiti UC pin proti Back EMF običajno povzročajo napetosti v pogon tuljave, ko je prekiniti električni tok.
Ta napetost mora biti pritrdite na tla z nekaj potencialnih Schottky diode, včasih pa tudi diode in tranzistor dobil poškodovan, nato pa boste morali kupiti novo UC preveč.
Torej, če vas ne stane preveč, namestite nekaj zaščite.
Večina mikrokontrolerji so zaščitene z parazitski diode na smrt, vendar mnogi ljudje najdejo to varstvo dovolj.
/ yego

nicleo wrote:

Sorrie, nisem prebral vaše prvo mesto natančno.
that sets the base current.
Po mojem mnenju bi moralo biti OK, da se povežete I / O zaponka iz mikrokrmilniška za osnovo tranzistor skozi upor,
ki določa osnove tok.Lahko navedete primer takšnega vezja?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back