vmesniška avr z 74hc14n

X

xinz

Guest
Pokušam povezovalne 2 krovu.

1. krovu vsebujejo AVR, da je proizvodnja TTL signal ure.

2. krovu, je sprejemnik za TTL signal, je uporaba 74hc14n čipa.
na vhodni stopnji 74hc14n, i dati 10k pull sledi 10k upor na vhodni pin za 74hc14n.

to ne dela.

je to zato, ker sem uporabiti drugačen vir energije,
in na vsakem krovu na tleh?

Zdravo xinz,
Če imate dve različni napajalniki za dve plošče potem morate tie podlagi dveh dobav skupaj.Upam, da bi to rešili vaš problem.

Kot matbob rekel, zaradi dveh plošč mora biti priključen.Najnižja kabel med ploščami je vsaj dveh priključkov, ura signala in tlemi.
Na drugo vprašanje je 10k uporov.Jaz bi definitivno odstranite 10k upor med serije za vnos PIN.Za 10k pullup je tudi verjetno ni potrebna, če podjetje AVR pin je konfiguriran tako, da se standardni izhod voznika.Ob predpostavki, da je podjetje AVR teče iz vsaj 3V, potem bi morala biti sposobna voziti 74HC14 neposredno.
Dvakrat preverite vaše pinouts in povezave.

Hvala matbob & Bendžo.

zdaj vezje dela kot sem pričakoval.

všeč vaš komentar Bendžo sem odstraniti potegnite navzgor in omejevalnik upor.
tukaj
je moja druga vprašanja:
Če je signal ure prihajajo iz opto-izolirani vzporednih vrat, je vaš komentar za ta upor še stojijo?ali bi morala obdržati na vezje.saj sem slišala obstaja nekaj laptop, ki proizvajajo le TTL signal do 3.3v na logiko visoka.

Če je proizvodnja neposredno od zbiralca na tranzistor polovica je optoisolator se dvigni se je potrebno.

Pravilo za povezovanje dveh kosov opreme v TTL dni se uporablja za vso proizvodnjo, ki so odprti zbiralec (tj., ni pullup) in da so vsi vnosi morajo predložiti svoje potegni gor.

Ker je Schmitt 74xx14 sprožitveno vložkov, skoraj nič bo delovala.Moral bi še preveriti signal ravni, saj sprememba v okolici (laboratorij tabeli Dvorana tabelo) lahko povzroči, da bi prenehali delovati.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back