VLSI design considrations ...

L

Lord Loh.

Guest
Sem bil šele začuden približno modelov VLSI ....

1.V VLSI načrtovanje ali eno delo na vratih ravni ali pa imajo enega v sitnost o vsaki posamezni tranzistor / FET?

2.Vrata TTL ICs so totempole izhod.V primeru IC, kot multipleksor IC, ki vsebuje in vhodna vrata sledi ALI, ne vsak IN vrata znotraj IC potrebo totemple izhod?Ker so trenutne ponudbe samo na eno ali vrata, jaz ne mislim, da je potrebno, ali je to?

v oblikovanju VLSI lahko dela v vratih ravni, ravni tranzistor, in postavitev ravni v zadnjih th morate delati v oblikovanju maske, da livarne potrebo po izgradnji IC.

em pravilno, če se motim,

v VLSI načrtovanje imate razdeljen na tri ravni.

1.Knjižnica developement

, kjer ste se ukvarjajo z transister ravni in tranzistor yo da vrata in majhne bloke.

2.arhitektura in sprednji ravni konec.če ne skrbi za vrata in majhen blok.ste ga pravkar ustvarili nekaj, kar samo rešuje tvoj problem (i pomeni primerjavo arhitektura, oblikovanje, developement itd ..) in ne pozabite regirously potrditi.(hitreje ko catch problema je cenejši)

3.back end ravni, kjer ste vzeli do modela po končanem Fron konec, poskušate uresničiti povezovanja malih bloka ste ga ustvarili s pomočjo razvite knjižnice, gate z zamudo, setup in imajo čas requrement ujemanje.

Mislim, da sem pojasnil svoj dvom, če ste zmedeni, vprašanje je zelo dobrodošla.

btw zgoraj stvar velja za digitalne VLSI domeno.za analog VLSI ste tranzistor in nizko stopnjo blok approch.

s spoštovanjem
/ ue

In totempole rezultate ... Ali vsaka vrata potrebovali?
Na primer: V multipleksor, in ne vsaka vrata potrebujejo totempole ali totempole rezultat, bi zadostovalo le za končno vrata ALI ...

Totempole menim, da je za večjo izhodni tok ... Ker so točni trenutni zahteve proizvodnje in vrata anre znana, pa ne sme biti potrebe po totempole povsod ... Kaj pa vidva rekla?

Če sem pravilno design VLSI, kaj imate za obravnavo v Shematični je odvisna od knjižnice, ki jo uporabljate.Običajno - Ne vidim, zakaj ne, imate vse digitalne hočeš.Seveda se lahko spustite v vseh vratih in spreminjati, vendar imate del vrat privzeti vedno odvisno od tehnologije itd

In postavitev ...meni premakniti tam svoj način ...

D.

Ko bo VLSI Design, delate na vseh ravneh,

Flirts naredite Design proti izhodu ravni.
Nato si traslate to Design v Transistor.
Končno in naredite masko ali postavitve, ki pove, kaj so aktivni v območju silicijevega substrata.

za logiko / digitalne oblikovalec, vrata raven je najbolj pogosta.

za mešani signal / analogni oblikovalec, vse je na Tranzistor ravni.

Lord Loh.wrote:

Sem bil šele začuden približno modelov VLSI ....1.
V VLSI načrtovanje ali eno delo na vratih ravni ali pa imajo enega v sitnost o vsaki posamezni tranzistor / FET?

V VLSI, na splošno u delo v ravni FU.FU -> funkcionalno enoto.Vi design algoritma, ugotovite, kakšne so potrebe FUS u, u design in jih kasneje simulirajo postavitev.Ta willl poskrbel za design premisleki

In totempole?

V primeru digitalna vezja, Ali moram za vsako tetempole vrata?ali samo na izhod?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back