Verilog notranje signale simulacijo

N

nag123

Guest
Hi all, Jaz sem novi v Verilog. Imam izvajajo mux in testbench v Verilog. I simuliranimi design. vendar ni signal prikazan v oknu objekt za gledanje. Nisem mogel videti mux o primeru komponento. Mi lahko pomagate? Tukaj je koda modul mux (q, IN1, in0, s), izhod q, vhod IN1, in0, s; žice tmp; dodeliti q = v 1 & s | in0 & (s!); Dodelite tmp = v 1 & s; endmodule modul top, q žice, žice IN1, in0, s; reg in1i, in0i, si; (.... q (q), v 1 (in1i), in0 (in0i), s (si)) mux mux0; začetni začeli in1i = 1'b0; in0i = 1'b1; si = 1'b0; koncu se vedno začnejo # 10 in1i = in1i;! # 50 in0i = in0i; # 20 si = si;! koncu dodeli v 1 = in1i; dodeliti in0 = in0i; dodeliti s = si; endmodule

Da bi razjasnili, se trudiš, da se naučijo, kako upravljati simulator? Kateri simulator uporabljate? Kako ste to začetek? Ob predpostavki, da uporabljate ModelSim in datoteka se imenuje top.v, poskusite te ukaze iz vašega ukaza operacijskega sistema poziv: [color = rjava] vlib delo Vlog top.v vsim top [/color] Zdaj vodenje teh ukazov v ukazni poziv ModelSim : [color = rjava] dodati wave-recursive * teči 500 [/color] Zdaj bi morali videti več valovne oblike.

Jaz sem z uporabo modelsim. Problem je, signali niso prikazane v oknu predmeta. Mux komponenta ni vidna v delovnem prostoru. I simuliranimi uporabo tega ukaza vsim top.v dodati wave recursive * "No predmeti najdem" * "" prikaže sporočilo.

Vnesite previdno. Namesto tega: [color = rjava] top.v vsim [/color] Poskusi tole: [color = rjava] vsim top [/color] Namesto tega: [color = rjava] dodati val recursive * [/color] Poskusite to : [color = rjava] dodati wave-recursive * [/color] Samo v primeru, da vaš različico ModelSim ne podpira "-recursive", poskusite tudi to: [color = rjava] dodati val * [/color] Če še vedno nimajo sreče, potem pa vaš ModelSim namestitev ni popolna nekako. Ali ste sposobni za vožnjo drugih simulacij uspešno?

hvala problem je modelsim simulator je optimizacija in odpravo notranjih signalov in bloki. It's defaultly nastavitev vopt ukaz za 1 v ini datoteki. tudi jaz ne bi videli nobenih signalov v oknu objekt. Zdaj sem iz voptflow na 0 v INI datoteko. svoje delo.

Ok, lahko imate drugačne privzete nastavitve kot jaz. I uporabo optimizacije brez težav. Prav tako bi lahko problem različica odvisni. ModelSim naredil nekaj sprememb v zadnjem času za optimizacijo in valovno zaslonu. Imam verzijo 6.3c. Poskusite tudi ta ukaz ModelSim pred zagonom simulacije: [color = rjava] log-r / * [/color] Ne popolnoma razumem, vendar pa je pomagal neki ljudje videli prej nevidni valovne oblike.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back