A
adi_gupta19
Guest
da bi se izognili problemu multibooting od WindowsXP in linux na istem trdem disku, ne namestite grub na MBR, ampak namestiti grub na prvi sektor particije / boot. upamo, bo to pomagalo: mojem primeru prvič nameščen operacijski sistem Windows XP na prvi primarni particiji hda1 ntfs potem imam d: in e: kot logični pogoni FAT32 hda5 & hda6 oziroma potem imam / boot particijo na hda7, / pregradne stene na hda8 in swap kot hda9 po namestitvi linux, zagnal z diskete in v terminal koren i vnesli mkdir / mnt / d: mount-t vfat / dev/hda5 / mnt / d: dd if = / dev/hda7 bs = 512 count = 1 of = / mnt / d: / linux.bin Potem sem ponovno v windows kopirati slike linux.bin iz d: na c: dodajte naslednjo vrstico c: \ boot.ini datoteko z uporabo notepad. c: \ linux.bin = "Red Hat Linux 9" in ga shranite. sedaj ponovno zagnati sistem u bodo videli dve možnosti ob zagonu 1. windows xp 2. Red Hat Linux 9 zdaj vnovična enega operacijskega sistema ne more posegati v boot iz drugega operacijskega sistema. upam, da je pomagal