več zagon operacijskih sistemov WindowsXP in linux

A

adi_gupta19

Guest
da bi se izognili problemu multibooting od WindowsXP in linux na istem trdem disku, ne namestite grub na MBR, ampak namestiti grub na prvi sektor particije / boot. upamo, bo to pomagalo: mojem primeru prvič nameščen operacijski sistem Windows XP na prvi primarni particiji hda1 ntfs potem imam d: in e: kot logični pogoni FAT32 hda5 & hda6 oziroma potem imam / boot particijo na hda7, / pregradne stene na hda8 in swap kot hda9 po namestitvi linux, zagnal z diskete in v terminal koren i vnesli mkdir / mnt / d: mount-t vfat / dev/hda5 / mnt / d: dd if = / dev/hda7 bs = 512 count = 1 of = / mnt / d: / linux.bin Potem sem ponovno v windows kopirati slike linux.bin iz d: na c: dodajte naslednjo vrstico c: \ boot.ini datoteko z uporabo notepad. c: \ linux.bin = "Red Hat Linux 9" in ga shranite. sedaj ponovno zagnati sistem u bodo videli dve možnosti ob zagonu 1. windows xp 2. Red Hat Linux 9 zdaj vnovična enega operacijskega sistema ne more posegati v boot iz drugega operacijskega sistema. upam, da je pomagal

Vedno sem namestiti grub na MBR, deluje ok. Namestite WindowsXP in šele nato linux, je lažje in zelo dobro

gr8 imam tudi nameščen operacijski sistem Windows XP prvi in ​​potem linux, če u namestili grub na MBR in v prihodnosti po ponovni namestitvi operacijskega sistema Windows XP, 95%, verjetno bo u srečujejo s težavami pri ponovnem zagonu linux, cos grub ni mogoče naložiti. atleast moje izkušnje pravi to.

Hi podpreti bootrecords obeh oken in LINUX je potrebno. Ker sta obe boot zapise imeti enake možnosti, da izgubi.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back