Ustvarjanje sinusni val z PWM metodo

M

Maverickmax

Guest
Živjo Do sedaj sem razumel ustvariti sinusna krivulja iskalna tabela. Zdaj moram vedeti, kako ustvariti algoritem uporabiti tabelo s PWM, da se pripravijo sinusni signal. Vsak dober tutorial ali link mi je, da razvije svoje razumevanje na tem področju? Maverick Max

Maverick Max obdobje PWM mora biti precej krajša od sine obdobje val. Recimo za primer obdobje PWM je 256 slike in tam so 36 PWM obdobja, v obdobju sinusni val (vsako obdobje PWM je 2 * pi/36 radianov ali 10 stopinj). Recimo, da na vrednost nič, smo z uporabo PWM dobo 50%. Negativni ena je 0% in pozitivna je 100%. Za vsako obdobje PWM, uporabite sine tabelo, da ugotovite, kaj naj bi tvoja dolžnost cikel. Za greh (0), PWM = 50%, count = 128. Za sin (2 * pi/36), PWM = 59%, count = 151, za sin (2 * pi * 2 / 36), PWM = 67%, count = 171, itd Torej vaš proizvodnja je visoka 128, nizka za 128, visok 151, nizka za 256-151 = 105, visok 171, nizka za 85, itd celotnem obdobju sinewave. V bistvu, vse kar morate storiti je, da primerjati nasprotju z ustrezno vrednostjo v tabeli. Rezultat primerjave donosov stanje vaše proizvodnje.

hi, PFA apllication opomba za MCU avr za ustvarjanje DTMF uporabo PWM. to naj vam povem, kako ustvariti sine PWM val raba.

[Quote = jonw0224] Maverick Max obdobje PWM mora biti precej krajša od sine obdobje val. Recimo na primer, v obdobju PWM je 256 slike in tam so 36 PWM obdobja, v obdobju sinusni val (vsako obdobje PWM je 2 * pi/36 radianov ali 10 stopinj). Recimo, da na vrednost nič, smo z uporabo PWM dobo 50%. Negativni ena je 0% in pozitivna je 100%. Za vsako obdobje PWM, uporabite sine tabelo, da ugotovite, kaj naj bi tvoja dolžnost cikel. Za greh (0), PWM = 50%, count = 128. Za sin (2 * pi/36), PWM = 59%, count = 151, za sin (2 * pi * 2 / 36), PWM = 67%, count = 171, itd Torej vaš proizvodnja je visoka 128, nizka za 128, visok 151, nizka za 256-151 = 105, visok 171, nizka za 85, itd celotnem obdobju sinewave. V bistvu, vse kar morate storiti je, da primerjati nasprotju z ustrezno vrednostjo v tabeli. Rezultat primerjave donosov stanje vaše proizvodnje. [/Quote] Cheer mi dali kakšno idejo ... kaj o uporabi pogostosti PWM kot 5 kHz, in ustvarjajo 500Hz pa fclk je 40MHz? Ali moram forumla za detemine to jasno? Maverick Max

za 256 count za vsako impulz PWM kot jonw0224 rekel, kar potrebujete, F (CLK) = F (PWM) * 256 v vašem primeru: F (CLK) = 5.000 * 256 lahko uporabljate delilnika frekvence, da bo prinesla ta F (CLK).

Hi Ker je uspelo sem razumeti, kako ustvariti sinusna krivulja. Zdaj moram vedeti, kako se spreminja frekvenco (hitrost). Ali kdo ve, kako to storiti? Maverick max

Lahko spremenite svoje PWM obdobju ali (bolj všečne), lahko spremenite število obdobij PWM na sinewave obdobje.

Ali imate na primer za mene, da izvajanje spremenljivo frekvenco? Maverick Max

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back