Twin tudi cmos proces

L

leohart

Guest
Im 'using twin tudi cmos procesa, vendar se uporablja le nwell plast za postavitev, je pwell plasti nastajajo kot "Ni nwell", kar pomeni, sub je pwell če ni opredeljena kot nwell, ne moremo dobiti gole psub v zasnovi .

Jaz sem začuden je te vrste dvojnih dobro procesa glavni tok? Ali obstaja tudi neodvisno risanje plast pwell, tako da lahko imamo nwell, pwell in tudi psub ob tem postavitev.

Mislim, da Twin Torej pomeni, da imate p-substrat, ki tvori osnovo vašega rezin.Nad raste, da ste svojo Nwell ali pwell z epitaksialno rast (zelo čisto crystallatice).Vendar pa je skoraj vedno domneva, da povsod je psub, razen če izrecno dodati NWELL.

Torej, ob koncu dneva imate vse psubs kratkega skupaj z rezinami (p substrat, ki tvori osnovo) in ne boste mogli zgraditi fizično ločen in vodnjaki n p če ne uporabljate trojni proces dobro.

Popravite me, če se motim ..

Kaj elbadry je dejal, je pravilna.
V twin postopku dobro, vse PWells do kratkega stika mislil PSub.Če pa morate imeti izolirane PWell, morate uporabiti tudi postopek s trojno globoko NWell ki se uporabljajo za izolacijo od PSub PWell.
V tem primeru lahko dobite tri različne vodnjake viz."NWell", "PWell" in "izoliranih PWell"

- cmos_dude

Mislim, da je proces CMOS tehnologijo twin dobro proces.bcoz če u biti za proizvodnjo upravljanje projektov v substratu p u potreba nwell hkrati, ko izdela nmos u u treba pwell.pwell tega ni opredeljen v plašč, vendar enako plast nwell lahko uporablja z negativnim Fotorezist, pomeni, kjer nwell bo Fotorezist in doping p tipa se bo zgodilo, ostalo mesto.to pwell bodo povezane z podlago.

Thx fantje, še eno stvar, da pojasni:
Ni vse twin procesa ter uporabo expitaxy o psub nato pa postaneta sestavni nwell / pwell, neki proces samo bulid nwell v psub, potem psub, da je bilo vsajeno pristanišče kot nwell se nato implantat, ki se pwell ...
tako eden pwell, ločene nwell ...Dodano po 5 minutah:Halo vsi, imam razmišlja alternativni način za zagotavljanje izolirane pwell na splošno dobro twin proces ...

Lahko postavitev nwell vzorec, da priložite pwell znotraj njega, kot so:

nnnnn
npppn
npppn
npppn
nnnnn
potem dobimo izolirane pwell znotraj nwell guardring!Čeprav te vrste izoliranih pwell ni tako popolna primerjava kar trojni proces zagotavlja dobro ...

Kaj misliš?
Last edited leohart z dne 22. maja 2007 6:33, edited 2-krat v skupno

Da se razmere glede Nwell in Pwell tako za epi rezin in non-epi rezin isto.Samo razlika je doping za psub.Dodano po 5 minutah:Mislim, da vaš način je, podobno kot potrojil vodnjakov, kot je navedeno drugih ljudi.Nwell mora biti globoko Nwell, da je treba globlje od posameznih Pwell.Mimogrede, še en način za izolirane Pwell is using N pokopana plast z Nwell obroč okoli njega.

leo_o2 halo, sem govoril o tvojem drugo pot ...
V twin postopku dobro, da nikakor ne v celoti priložiti pwell znotraj nwell ... dno pwell je v stik z drugimi pwell z psub ...

mislim, če imate NBL, ste morda izoliranih Pwell.leo_02 je pravilna

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back