Tuneliranje flex licenco

E

ee171

Guest
živjo,

kdorkoli ve, kako naj flex licenci med omrežnimi / podomrežje?Imam licenčni strežnik izven mreže, ampak vse moje stroje so na podomrežje.Poskušal sem nekaj zahtevala pristanišč za flexlm z ssh tunel, vendar se ne zdi, da dela.hvala za pomoč.

FLEXlm licenčni strežnik deluje kot navaden TCP / IP strežnika tako kot kateri koli strežnik ali.Edina izjema je, da jo lahko uporabljate več pristanišč.Najbolj pogosto ga čaka na 27000-27010 in nekaj dodatnih pristanišče v spodnjem območju (2000-5000).Če želite najti specifične pristaniščih morate poskusiti netstat na stroj teče licence strežniku.

Torej sedaj, ko veš da je to samo normalna TCP server, naslednji vprašanje je, kako ga pripraviti za delo v podomrežja.V bistvu si lahko zagotovite vaše stranke lahko ping licenco strežniške gostiteljice.Bodisi ime ali naslov IP.Prepričan sem, da so mreže so med seboj povezane, drugače imate cel drugi problem.

Za vse morebitne oddaljene licenciranja VPN se lahko dobra ideja.Lahko vam povem, da deluje globe večino časa.Vendar je bilo nekaj poročil z timeouts.Nič sem doživela čeprav osebno.

Ps.če potrebujete sledenje vašega dovoljenja, da bi videli, ali ste v okviru uporabe check out licenco statistcs - http://www.x-formation.com/license_statistics

Srečno!

- Poul

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back