trifazni napetosti meritve

S

smitchell

Guest
Hi, Im delo na projektu, kjer želim spremljati napetosti in tokov v 3-fazni sistem distrobution. Rabim za merjenje naslednjih napetosti in tokov na Y povezan oskrbe. Faza Faza Neutral vsaki fazi nevtralni na Zemljo Trenutno na vsaki fazi moram spremeniti na odčitke na digitalno, nato pa jih pošljete preko Ethernet, zato hočem, da je število meritev na minimum. Ali obstaja zanesljiv način za izračun katerega koli od teh napetosti na koncu programske opreme, če so znane nekatere druge napetosti? Na primer, če bi lahko izračunali napetost med fazo 1 in 3, če je bila znana napetost med fazo 1 in 2, in 2 in 3? Jaz dont znanje veliko približno 3 faze teorije, tako da vsaka pomoč bi bila zelo cenjena. Jaz bi tudi rad tukaj, če kdo ve, kako zgraditi digitalno vezje voltmetre tipa, ki lahko ročaj do 500V. Hvala, Sam

Za merjenje visoko napetostjo morate uporabiti delilnik napetosti na vhodu

Če veste, vse tri napetosti na nevtralnem položaju, si lahko izračunate med faznih napetosti s pomočjo "kosinus izrek" vedoč, da je faza razlika je 120 stopinj. Kot lahko vidim, kar potrebujete za sedem meritev faznih napetosti, fazne tokove in zemljo na nevtralnem voltage.For merjenje napetosti delilnik bo enough.For toka, merjenje toka transformatorja je dobra ideja, saj je tudi izolira ADC od vročih fazah . "razlog" za ADC mora biti nevtralen, ne ground.Otherwise so delilniki ne bo prav delovalo.

Ali mi lahko poveste hiter primer izračuna za fazo napetosti faze z uporabo izrek kosinus? ali sklic na dobri informacij o tem? Bo ta metoda daje acurate fazo postopne meritev, tudi če so nevtralne-fazni napetosti razlikujejo za 10-20V? Prav tako nisem prepričan, da sem dobil čisto, kaj misliš z ADC ne deluje, ko je priključen na ozemljitev. Jaz sem načrtovanja na ob ločenem napajanje za merjenje krogov, tako da bi moral skrbeti za zemeljski povezavo iz vezja vse skupaj? Hvala kupi, Sam

Pravzaprav dont skrbi, sem pogruntal. moral iti nazaj na visokih šolah matematike .. je ta metoda točne in zanesljive, čeprav? Lahko računamo na fazo razlika vedno pa 120 stopinj? tudi iz generatorja? hvala,

Poglejte zdaj, je faza razlika določi fizično kot med Navitje na stator.It ne sme spreminjati. Kaj sem mislila o tleh ADC je, da so fazne napetosti merijo nevtralno "zvezda-center", zato, če uporabljate delilnika mora analogni razlog ADC je ta isti neutral.If si merjenje faznih napetosti v zvezi do (Zemlja), tla, boste imeli error.This je tisto, kar sem govoril o

Na fazni zamik, da je upor, ponavadi induktivni upor, v skladu s smernicami za tovor. Če obremenitev črpa precej drugačne tokove, lahko pride do nekaterih fazne razlike od 120 stopinj. To bo verjetno zelo majhen in ni bistveno napako v svojih izračunih.

Hvala za vse, kar kupi. Jaz bi lahko dobili že začela. To je dobro vedeti, da sem lahko zmanjšal mojo številko meritev nazaj do 7. Razmišljal sem o s Hallovim učinkom trenutne pretvorniki za merjenje vrstice tokove, kot je navada imam prekinil stik, da opravi meritve. Ali obstajajo kakršne koli težave z uporabo ti? Hvala še enkrat, Sam

To je odvisno od natančnosti in dinamični razpon, kar potrebujete. Poklicni proizvajalci števcev porabe energije sedanje transformatorje za do 0,1 metra (razred z nekakšno korekcijo seveda)

Če sem bil do uporabe sedanje transformatorje, ne bi bilo vsako moznost za transormer ni in povzroča kratek stik ali odprte? To je nujno, da je moj krog ne vpliva na moč distrobution, tudi če vsi sestavni deli, ne .. Hvala, Sam

Dobro zasnovan trenutno transformator ne bo vplivala na vezje ni važno, če je njegov sekundarni navijanje odprt ali kratko circuited.There ni treba prekiniti krog namestiti trenutno transformator, ga lahko da kot disjointable Toroid, s katerimi je moč dirigent goes.Effectively, to je približno polovica obrniti primarne navitje.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back