TLR kalibracije

E

elektr0

Guest
Zdravo,

TLR z umerjanjem za infixture deembedding, jaz dont znanje kako daleč
reference letala lahko skupaj.
Če je moja DUT samo lambda/10 ali lambda/20 ... (50-500 um) ... obstaja možnost, da dobite
e-matriko.

Ali obstaja omejitev geometrične razdalje za Vector Network Analyzer na splošno.

Hvala za vsak odgovor

Vaš LINE standard ne sme biti manjša od 20 stopinj dolgo na najnižjo delovno frekvenco in ne več kot 160 stopinj dolgo na najvišji frekvenci.Bodite prepričani, analizator je v načinu stopil, ne briše.Lahko uporabite več vrstic, če si morate, da pokriva več pasovne širine.

@ madengr

Hvala za odgovor.

Moj DUT je zelo majhen, zato moram vedeti, če lahko dobim S-parametri za to.
Seveda obstaja negotovost pri dajanju referenčni letala.Mislim, če so moje linije standardi plus, minus 50 odstotkov, v širini referenčno ravnino, ne dajejo točno.Vendar je to samo omejitev.Ali lahko rečemo, da lahko 40 GHz Visokoregalni edini ukrep DUTS večji ali daljši od lambda/100 ali tako ...

Maybe you mean 50% length variation in the LINE, not the width.

Širina vašega LINE je treba zelo natančno, saj ta določa sistem impedanca za vaše merjenje.Dolžina LINE ni nujno, da so točne, le širina (res impedanca).Postition of odražajo v zvezi s SKOZI bodo določili vaši faza natančnost.

Velikost ste DUT ni važno.To je lahko še zelo majhna reaktivni ali Trošenje.

TRL sama ne zahteva predhodnega znanja line impedance za delo.tako da je širina lahko vse razumne vrednosti.

Dolžina standard črta ne morajo biti enaka ali podobna kot pri DUT.Ko se kalibrira z dobrimi standardi (z ustrezno dolžino itd), DUT lahko manj kot 1 / 100 Lamda (recimo).

Če DUT je res tako kratek, jaz bi preverili njegovo povezavo "umerjeno pristanišče" / referenčno ravnino, ki je pravzaprav enaka kot za umerjanje standardov, in ni novih prenos signala "poti" (npr. s pomočjo sklopke višje za način ).Slednji ni mogoče umeriti ven z TRL.

loucy wrote:

TRL sama ne zahteva predhodnega znanja line impedance za delo.
tako da je širina lahko vse razumne vrednosti.

"Line Z0" v zgornji povezavi dejansko izračunajo s postopkom umeritvene TRL.To ni v nasprotju prejšnjo izjavo, da "TRL", ne zahteva predhodnega znanja Z0.

OK, vidim, kaj misliš.Uporabnik ima še vedno vedeti impedanca linije.I mislim če rabim 50 ohm črte, vendar pa je dejansko 45 ohms, potem S-parametri bo normalizirano do 45 ohms, 45 ohms in mora biti v glavi datoteke S2P Če povem Visokoregalni vrstica 45 ohms je lahko ponovno normalizacijo do 50.

madengr, tvoja izjava zgoraj je pravilna.To je bila napaka mi reči, da je bila dejanska impedanca linije computed in kalibracije TRL.Impedanca se ne računa, ampak implicitno opredeljena - TRL-kalibriran s parametrov je treba sklicevati na te linije impedanca - ne glede na vrednost.Če uporabnik želi posebno impedanca referenčno vrednost (kot je 50ohm) in nato ponovno normalizacijo je prišlo.In to ponovno normalizacijo zahteva, da uporabnik določi vrednost dejanske impedance linije.Vendar točnost uporabniško določeno vrednost ne vpliva postopek kalibracije TRL sam.

V zgornjo povezavo do vrha, "Line Z0" je treba razumeti kot dejanska lastnost impedance linije.Njegova vrednost ne začne enačbo kalibracijske TRL."Sistem Z0" je želeni referenčni črti impedanca, "Offset Z0" je tisto, kar uporabnik misli "Line Z0" je."System Z0" in "Offset Z0" se uporablja v ponovno normalizacijo S-parametre.

Ja, mislim, da sva oba strinjata zdaj.Samo mis-interperatation besed.

FYI če kdorkoli čitanje to HP 8510B Visokoregalni ponovno TRL Z0-je normalizacija zasrala.

It can be fixed in a firmware upgrade however it's now obsoleted so you may be SOL.

Sem potegnil svoj las jasno zakaj 2 days težaven v številke to jasno, dokler si se potrudil in dobil 8510C pravilnega rezultata.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back