Tipična prag napetosti razlike-Monte Carlo

A

adnan

Guest
Moj simulator ne podpira Monte Carlo analizo, kot Cadence. Vendar pa omogoča pometanje vrednosti parametrov, ki so izbrani na osnovi statističnih razlik. Na primer, lahko spremeni Vth prag napetosti s pomočjo naključne vrednosti, ki jih je izbrala verjetnostne porazdelitve. Uporabnik določa osrednji vrednost Vth in njeno relativno variacije (v odstotkih od osrednje vrednosti). Moje vprašanje je, kaj je značilno relativno spremembo Vth za, recimo, da dobro načrtovalska? Jaz sem z uporabo tehnologije je 0,35 um. Hvala

Moje razumevanje je, da Vth ne le odvisna od procesa vogalov, temveč tudi od razmerja MOSFET vidik (zanemarjanje telesa učinek). Preizkusiti statistične razlike, mislim, da lahko s pomočjo Gaussove porazdelitve s srednjo vrednost nastavljena na vašem Vth0 in A + Sigma,-Sigma nastavite na 0,34% povprečne. OPOMBA: AFAIK, lahko dobra oblika postavitev le tesno tekmo tranzistorjev (Vth s tem), ne pa reševati statistične razlike po vsej čip in oblati.

Hvala kishore2k4. Ali lahko prosim izdelati več kakor jaz nisem seznanjen s statistiko? moj ukaz orodje sintaksa je, kot sledi:. param VTH0 = Gauss (nominal_val, rel_variation, sigma), če nazivna VTH0 je 500 mV, in glede na vaš odgovor, sigma = 1.7mV (0,34% od 500 mV). Kaj pa rel_variation (relativna sprememba)?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back