tiho ojačevalnika oblikovanje

S

speedysc2

Guest
Živjo, Iščem informacije o tem, kako oblikovati nizko ojačevalnik hrupa pri 75 Mhz. To bi bilo super, če dobiček je bil približno 10-15 in hrupa je bila nižja od 2 dB. to je en pas krog. namen ojačevalnika je, da je na začetku sprejemnik takoj po pasovno prepustni filter. koli pomoč, spletne strani, ali shematičen bi bilo zelo cenjeno. hvala za vas čas in pomoč

[Quote = speedysc2] Zdravo, jaz sem iskal informacije o tem, kako oblikovati nizko ojačevalnik hrupa pri 75 Mhz. To bi bilo super, če dobiček je bil približno 10-15 in hrupa je bila nižja od 2 dB. to je en pas krog. namen ojačevalnika je, da je na začetku sprejemnik takoj po pasovno prepustni filter. koli pomoč, spletne strani, ali shematičen bi bilo zelo cenjeno. hvala za vas čas in pomoč [/quote] Kaj misliš hrup spodaj 2dB? (2dBm??) Predlagam knjigo z Guillermo Gonzalez. http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=53499

Mislim, da pomeni hrup številka je manj kot 2dB. Noise številka je eden od najbolj pomembna osebnost v merir za nizko ojačevalnik hrupa. Opredeljena je kot 10log razmerja izhodnega signala hrupu na vhodni signal, da razmerje med hrupom. Če je 0 dB, nato pa razmerje signal šum na vhodnih in izhodnih so enake. V dejanski sistem, razmerje signal šum vedno degradates na izhodni. Linda.

[Quote = speedysc2] Zdravo, jaz sem iskal informacije o tem, kako oblikovati nizko ojačevalnik hrupa pri 75 Mhz. To bi bilo super, če dobiček je bil približno 10-15 in hrupa je bila nižja od 2 dB. to je en pas krog. namen ojačevalnika je, da je na začetku sprejemnik takoj po pasovno prepustni filter. koli pomoč, spletne strani, ali shematičen bi bilo zelo cenjeno. hvala za vas čas in pomoč [/quote] Ali je oblikovanje CMOS? (Ne glede na dejansko veliko) uporabljata standardno tehniko Low Noise oblikovanje z uporabo CS topologija (?). Noise Slika spec. bo vaš največji izziv, vendar je mogoče. :) Srečno

hi, lahko speedysc2 si oglejte Design for CMOS-Radio Frequency integriranih vezij, ki jih Thomas H. Lee. Upam, da vam lahko pomaga. srečen!

75MHz pod 2dB?? kaj je z uporabo te LNA? CS LNA na tej freq. potrebuje večji vir induktivnost v primerjavi s GHz. Zato je težko narediti to on-chip, ker je omejena die območje in omejeno obveznic dolžine.

Na to frekvenco, to je zelo lahko dobiti 2dB NF z nekaj boradband nizko hrupa tranzistorji ali dual gate MOS tranzistorjev. Če bi bil ti, sem uporabo SiGe Bipolarni tranzistor iz Siemens ali kot podjetje ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back