Test filter odziv na shematičen

D

dammadmin

Guest
Pozdravljeni vsi. Sem delal ven 1st naročila nizkofrekvenčnih Butterworth filter za obremenitvijo 5 ohmov in mejno frekvenco 60 Hz in sem uporabil prvo Cauer obrazec za izvajanje LC filter. Sem izračuna vrednosti induktivnost vhodni (L1) in drenaže kapacitivnosti (C1) in izhodno induktivnosti (L2). Želim pridobiti frekvenčni odziv filtra na shem. Hočem vedeti, kje dejansko je Kritična frekvenca. Vse ideje, kako sem lahko simulirajo in našli ta odgovor? Bom se z uporabo tega filtra z drugo vezje kasneje .. : |:? :::

Samo simulacijo s katero koli Spice simulatorja. Večina free demo različice bo to naredil ali LTspice. Keith.

[Quote = dammadmin] Pozdravljeni vsi. Sem delal ven 1st naročila nizkofrekvenčnih Butterworth filter za obremenitvijo 5 ohmov in mejno frekvenco 60 Hz in sem uporabil prvo Cauer obrazec za izvajanje LC filter. Sem izračuna vrednosti induktivnost vhodni (L1) in drenaže kapacitivnosti (C1) in izhodno induktivnosti (L2). Želim pridobiti frekvenčni odziv filtra na shem. Hočem vedeti, kje dejansko je Kritična frekvenca. Vse ideje, kako sem lahko simulirajo in našli ta odgovor? Bom se z uporabo tega filtra z drugo vezje kasneje .. : |:? ::: [/Quote] Moje priporočilo za vas je, da se seznanijo s temami filter teorije. Prvega reda filter canot imajo odgovor Butterworth. Še več, LC filter ima minimalni red dva! Kasneje lahko govorimo o L1 in L2 in C1, ki ustreza naročilu treh! Primerjajte to z vašim prvim stavkom (1. naloga).

Da bi vam pomagali še s simulacijo SPICE. Jaz sem pritrditev primer prikazuje postopni pristop za simulacijo nizkopasovnega filtra. Ko boste razumeli korake, ki jih lahko simulirajo vse filter. Upam, da pomaga-Hemanshu

Hvala Hemanshu .. @ LvW .. Žal sem napačno dal naročilo za 2. .. svoje naročilo filter .. Mi je uspelo, da ga izdelajo po zaslugi spet ..

[Quote = abbeyromy] Da bi vam pomagali še s simulacijo SPICE. Jaz sem pritrditev primer prikazuje postopni pristop za simulacijo nizkopasovnega filtra. Ko boste razumeli korake, ki jih lahko simulirajo vse filter. Upam, da pomaga-Hemanshu [/quote] Samo dve pripombe na predstavljeno korak za korakom pristopa: * Točka 1: 10001 točk / december ni potrebno (preveč časa), 100 točk / DEC zadostujejo * Točka 4: 3-dB-točka ni za vse sekundo (ali več), da filtrira enako značilnim pasovne širine. Glej pasovne širine definicijo (eliptični) Cauer in Chebyshev odzivov.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back