Temperatura kontrolo semena / Plant Propagator

M

MSM

Guest
Še enkrat v svojem letnem času, ko sem rastlinskih semen za moje dodelitve.Že imam ogrevana propagator, vendar to prinaša neposredne toplote, skozi zemljo, brez kakršnega koli nadzor temperature.Želite izboljšati setup z uvedbo nadzora temperature v propagator okolje.Vse zamisli o najboljši način približuje ta problem.

Če vprašaš, kot da je z navedeno min in max spec, ljudje bi rekli "Uporabite mikrokrmilniška" ali "Z PIC bla bla bla, lahko enostavno narediti ..."ali stvari všeč.

Jaz pravim, uporabite termostat.določi temperatura, kar potrebujete, in določi skladno s termostatom.

Hvala za to Rikie!

Če želite biti bolj specifični.Večina semena lahko vzklila v 15 do 25 ° C območju.Kaj hočem doseči je zmožnost, da določajo ta temperatura 1 ° povečanj kjerkoli v tem območju.Mislim, da bi bilo mogoče dati v propagator Senzor za merjenje temperature zraka.Ampak to ni v temperaturi, da se seme v katerih se pojavlja v tleh.Kaj i zahtevajo je temperaturnega senzorja, da bo merjenje temperature vrh 5mm od tal (ob upoštevanju, da je zemlja dokaj pogosto vlažne) in prikazujejo to temperaturo na LCD zaslonu.

Samo propagator izolirajo s stiroporom, najbolje, če imate polje stiroporom, ki je bila uporabljena za nekatere pakiranja.Kupi sobi nadzor termostat, ki pokriva to območje in palica senzor v tla.Če želite graditi eno veliko Sheme na net, toda če jo potrebujete hitro ...Povežite grelec z termostatom.

No, če si tudi ti govoriš LCD, vi potreba a mikrokrmilniška.Hej ljudje, MICRO
je v redu!

To pomeni, da se obravnava potreba temp, ADC, prožila in to in to.

Pojdi na mikrokrmilniška oddelka in talne tega problema.

PIC termostat z LCD?To je skupni projekti v mikrokrmilniška.
To je eden izmed njih ...

http://www.guidecircuit.com/

Koliko ste pripravljeni porabiti?Poskusite eBay za "temperature".Lahko vam nekaj idej cen vs funkcije.

Ken

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back