Težave o MAX232

K

kit_714

Guest
Hi All,

rad bi kupil uporabiti MAX232 za povezavo 2 MCUs (AT89C2051 in AT89S52).Vendar pa se bojim, da ne bi bilo nesreče prenosa podatkov.

Pravzaprav, vem, da MAX232 ima dve vrsti voznikov in sprejemnikov, (pin pin 7-10 in 11-14).Ali lahko jaz šele enostavno povezovanje teh dveh sklopov zatičev različnih MCU, tako da je mogoče odpraviti skrbi problem i?

Hvala vnaprej!

Kit

Zakaj želite uporabiti MAX232?zakaj ne neposrednih povezav?

serijske komunikacije vsebuje tudi pošiljanje in prejemanje linij, ni možnosti za nesrečo.

Vi ne potrebujete MAX232, če oba UC so na isti ladji, in ki jih ne uporabljate kabel med njimi.Prav tako bo na RS232 komunicira z napetostjo 5V, tako da samo žice
TXD-> RXD v obeh smereh.

kit_714 wrote:

rad bi kupil uporabiti MAX232 za povezavo 2 MCUs (AT89C2051 in AT89S52).
Vendar pa se bojim, da ne bi bilo nesreče prenosa podatkov.

Hi All,

Da, želim povezati 2 MCUs vzporedno in komunicirati z računalnikom.Ali lahko uporabljam eno 9-pin RS-232 in eno glavo MAX232 čipov to storiti?

Hvala!

Kit

kit_714 wrote:

Hi All,Pravzaprav, vem, da MAX232 ima dve vrsti voznikov in sprejemnikov, (pin pin 7-10 in 11-14).
Ali lahko jaz šele enostavno povezovanje teh dveh sklopov zatičev različnih MCU, tako da je mogoče odpraviti skrbi problem i?Hvala vnaprej!Kit

Kako računalnik ve, kdo je kdo?

Ali niste vi, ki imajo konflikt tam?

atferrari wrote:

Kako računalnik ve, kdo je kdo?Ali niste vi, ki imajo konflikt tam?

Hi Ravi
Pred nekaj leti sem storil isti projekt z enako možganov, vendar note na strojno i odpovedana pullup in diode ....Ne skrbite, da je bil obdelan perfectelyS spoštovanjem

Medtronic wrote:

Hi Ravi

Pred nekaj leti sem storil isti projekt z enako možganov, vendar note na strojno i odpovedana pullup in diode ....
Ne skrbite, da je bil obdelan perfectely

S spoštovanjem

Hola Ravi,

Enostavno in učinkovito!

Jaz hoteti vztrajati to upoštevati za morebitno uporabo v bližnji prihodnosti.

BTW, kaj je vrednost pull up upor?

Pull-up upor lahko državljani katere koli vrednosti, vaš tovor le pogled na 5V nekako, da bo in ne sme možganov koli toka od vira 5V.

I normalno uporabo vrednosti 4K7, thats 1 mA Izločanje tok.Če boste za uporabo višjih hitrosti, potem boste morali zmanjšati, da bi 2K2 ali 1K.

Na zdravje

Ravi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back