tank dejavnika kakovosti in pasivni mixer vhodne impedance measurment

V

victoriya

Guest
Ali kateri koli organ, vedo, kako izmeriti lc dejavnik tank kakovosti s programsko opremo (rf Predosjećaj. Tj. kadenco) in izračuni preveč? je mogoče dobiti 900 ohm impedance lc tank? (to lc tank je bil uporabljen za obremenitev Ina.) (l = 5.49nH, c = 651fF). Ina je dc blokiranje zgornja meja 2pF vrednost po tank. kaj je razmerje med impedanco, l in c tank (i pomeni formula od njih)? Kako lahko izmerite vhodno impedanco pasivni mixer z analizo tran v spekter rf? Prosimo nekaj telesne razložiti zgoraj navedena vprašanja, odgovori v celoti zame? TANK YOU.

Q = 2 X pi XL / R ali osrednje frekvence / delta bandwidth (3dBpoints). Frank

Kako lahko izmerite vhodno impedanco pasivni mixer z analizo tran v spekter rf?
za iskanje Input impedanco Pasivna Mixer, morate uporabljati PSS + PAC simulacijo.
kako izmeriti lc dejavnik tank kakovosti s programsko opremo (rf Predosjećaj. Tj. kadenco) in izračuni preveč?
Q = Rp * sqrt (C / L) za vzporedno kombinacijo RLC. Za vaše Case Rp = 900 ohmov in potem obvezno Q = 9.8. To pomeni, da morajo Q vašega Inductor je 9,8, ki lahko težko na čipu. Zato, če res potrebujete 900 ohmov, bi morali povečati Induktor in sorazmerno zmanjšati kondenzator za isti faktor. Tukaj je primer, ki izhajajo iz ti podatki. Predpostavimo, da ste omejeni s Q = 6. Rp = L * w * Q, iz vaših podatkov w = 2,66 GHz = 1 / (2 * pi * sqrt (l * c)). L bo enaka za 9nH in C je enak 400fF. Tudi z uporabo 2pF plavajoči pokrovček za ac namene spenjanje povečuje parazitski kape. Mogoče, ga lahko zmanjša. Za ugotovitev Q tuljave v kadenca, samo na enega inverter vzporedno z AC virom toka in ne AC simulacijo in potem je Q = Imaginarni del napetosti na tuljavo / Real del napetosti na tuljavo.

hvala za vaše odgovore. lahko razloži več o testbench pasivnih mixer za to (vhod simulacija impedance), ki ga PSS + pac. Kako to storiti? kaj je pogoje pristanišč lo in RF v simulaciji. so lo ozemljeni vrata? in kaj je PSS + pac pogoje okna? Jaz sem imel sorry.I napaka. 900ohm je bil moj Ina izhodno impedanco in moja frekvenca je 2.4GI so se spremenile l & c moje lc (ne RLC), rezervoar za 3.62nH in 890fF respectively.the izhodne impedance mojega cascode skupnih Ina vir je 500 ohm zdaj pa q zmanjša malo. koliko je vrednost q praktično na čipu implimentation LC tank.you, da je to problem, da imam premajhen prostor za mojo Ina, na čip. (0,21 mm2 za Ina s 12nH, 3.6nH, 0,8 nH, kape in tri lare tranzistorji in dva i in q mešalniki tj celotno front-end!) je mogoče izvajati vse od njih v tako majhnem prostoru?!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back