T/25-period ura generacije od T-urni rok

J

jhcena1985

Guest
Zdravo, imam za ustvarjanje T/25-period in 25% urni obratovalni ciklus od T-obdobje in 50% ura delovnega cikla. Predvsem imam vhod ura z obdobjem 2ns in moram imeti 50ns uro obdobju kot proizvodnja. Ne morem uporabljati več kot 10 FF tako niz 25 FF ne deluje. Poskušal sem design tak model, kot končno stanje Machine, vendar dejansko to vezje nima vhoda. Kdorkoli mi lahko pomaga? Hvala

25% 50ns je 12.5ns. Ker original ura je 2ns in 50% carine, imate uro robov na 1ns prirastek položajih, zaradi česar je nemogoče, da so ure na rob 12.5ns, da bi bilo 25% dajatev.

Zahvaljujemo se vam za odgovor. Vi ste popolnoma prav! Pravzaprav sem storil napako! Obratovalni cikel se je 40% (2 / 5 in ne 25% kot sem rekel). Za boljše comprension tukaj poleg slike, kaj bi rad naredil z uporabo v najslabšem primeru 10 FF.

Imajo 5-bitni števec in toggle proizvodnje v 10. in 25. kroga. morate 6 flops (ne 5, v primeru, da ste se sprašujete), da bi bilo dobro uro.

Recimo binarni izhod b0 b1 b2 b3 b4 (MSB -> LSB). Misliš, da želite toggle vse binarno besedo ali samo b0? V prvem primeru, ko sem dosegel 10. krogu sem sila celotnega binarni izhod besedo 10000. V drugem primeru morem videti rešitve.

Imate samo en bit output.you Samo je treba prešteti število 2ns impulz in flip izhodni signal na 10. in 25. impulz, in števec ponovno nastavi na 25. To naredi en cikel ura 50ns in 40% dajatev. Postopek se ponovi.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back