svetlobe išče in izogibanja oviram

M

Mohamedkhaled

Guest
Hi All,

Jaz sem delal na projektu robot zdaj, jaz sem poskušal pustiti, da iščejo svetlobo.Jaz sem sprednja stran nekaj programskih problemov.

Rabim Assebler jezik,

Jaz sem z uporabo dveh LDR v pred robot.Jaz dont pošteno znanje za program robot, naj preneha, ko se sooča robot.

Jaz sem tudi z uporabo ultrazvoka senzor za izogibanje oviram, da se ustavi, kadar čuti vse stvari pred njo.

moči vi prosim pomoč mi s to in mi sporočite, kako razvrstiti programskih vprašanjih v zvezi z obema zgoraj navedenih nalog (svetlo iskanje in abosticls izogibanje).
mimogrede rabim Assebler jeziku.

Hvala

Pozdravljeni!
V moji končni projekt leta, eden od pomembnih del je bil za odkrivanje žogo na žarka.
V ta namen sem uporabil IR tipala model številka SHARP-GP2D12.
Če uporabljate Ultrasonic senzor potem bo odkriti vseh ovir, v njeni okolici, vendar, če boste uporabili SHARP-GP2D12 potem bo odkriti ovira pri posebnih smeri.
GP2D12 je pri roki v obeh različicah pomeni analogni izhod, kot tudi proizvodnja Digital.
Mislim, da bi se morala uporabiti analogno različico tega.
Če imate kakršno koli drugo vprašanje, potem ste prost zaprositi.
Bodite Care

Hi Shani,

Zahvaljujemo se vam za odgovor.

no, jaz vekanje pošteno spremeniti vrsto senzorja, ki rabim.To je nekako treba uporabiti ultrazvočni senzor.Jaz sem še vedno zaljubljen s to, jaz dont pošteno znanje kako razvrstiti to jasno.lahko plz predlagal nobenih drugih idej.vendar u je treba vedeti, da sem samo allowd za uporabo teh vrste senzorjev

HvalaDoda 1 ur 40 minut:Glede iščejo vprašanje:kaj sem res poskušal storiti je, da devlop program, ki omogoča, da robot ustavi, ko se svetloba obeh prednjih LDRs je isto.Jaz vekanje res pomislim na kakšno idejo o tem, kako devloped, da je mogoče.

lahko plz predlagal nobenih idej.

plz si oglejte attchment .. to je podoben program, vendar pa delaš, ne pokaže, kako robot se ustavi, ko oba LDRs obrazov svetlobnih virov.
Oprostite, vendar morate prijavo na ogled te priloge

Ne vem, hows je mogoče odkriti z uporabo luči, dva LDR in da tudi v spredaj za robota.

Naredili smo enako obstrucle dection robo.težava je bila s programom.Na zadnjem smo kode v C in povezan robo na računalnik prek vzporednih vrat in prenašajo signal preko daljinca.Naredili smo uporabo zatiči proizvodnje * pri vzporednih vrat kot 8 switchws in 5 vložke, prekinja.thats več to, kar smo potrebovali dejansko.če nič delal, da poskusite.

Upam, da problem wil se s tem programom.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back