substrat parametri

S

sviodo

Guest
Nedavno sem videl papir, ki opisuje metodo merjenja er z odgovorom resonating vrstice (-ti ali podobno, ne spomnite natančno).
Ali se vsak od vas ve, ta papir / način in lahko pritrdite primerno pdf?S spoštovanjem,

Ti merijo input impedance za odprto linijo.Najnižjo frekvenco, da dobi skoraj nične impedance je ena vrstica je četrtina val dolgo električno.Primerjaj fizično dolžino in izračuna prostora četrtini dolžine valovanja in sprejmejo kvadratom razmerja.To bo vam blizu.Če želite še tesnejše, uporabite priložen program, ki vam bo dala vrstici valovne dolžine za vaše sledovih.Ti pa prvo oceno esubr in videli, kako blizu je izračunana valovno dolžino in nato razrežite in poskusite majhne razlike v esubr.
Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

Lahko pa to najbolj učinkovito z obročem (za Mikrotrakasta meritve).Srednji premer obroča je enaka orientacijski valovno dolžino.I posted internetno povezavo na NIST kratkim, ki vsebuje veliko informacij o Er merjenja.Povej mi, če vas zanima, in bom ponovno-poštiTimelord

Če je substrat je tanek, vam lahko kondenzator, je to simpliest način.

Rogers corp uporabe novega odbora z bakrom na obeh straneh in ukrepov kapacitivnosti.To ima nekaj slabosti becasuse večina ljudi ima kapacitivnosti metrov, ki delujejo v spodnjem frekvenčnem območju pod 1 MHz.Si tudi morala biti sposobna izmeriti krovu debeline.Lahko verjetno zaupanje kovine debeline specifikacije in da odštejemo od skupne debeline merjenja.

Obstaja nekaj dobrih metod.

1). Obstaja preprost način:
Pravkar si zgraditi dveh Mikrotrakasta THRU-vodov različnih dolžin.
Potem vam odštejemo faze kratko črto od dolgo vrstico.
Iz tega in poznavanja dolžine razlika proge lahko izpeljati Efektivna dielektrična konstanta.Uporabite lahko potem analitično formulo za izračun dielektrično konstanto od Efektivna dielektrična konstanta.

2.) Lahko graditi Ožino filter in primerjati resonančni frekvenci z 2.5D ali 3D-EM simulator.

3.) Lahko graditi Mikrotrakasta vrstica in meriti.Potem lahko Bućnuti substrat ontop ga in si oglejte, kako characterics spremembe in izpeljavo epsilon_r.

Obstaja celo dokument razpravljanju o involed napake pri metodi 1 in 2, ampak jaz bi se kopljemo ven.

hvala za tvojo pomoč,
moram povedati, da je nekaj idej se zdi, da na praktičen:>Rgz,

I atually uporablja metoda 1) in 2) za izpeljavo značilnih impedance G / E / T / E / K in FR4 materiala.No1 Zdi se, da je najboljše.
Tabla Mfg.pogosto samo določiti epsilon na 1MHz (razen za R / O / Gers. Če vidite zemljišče z epsilon frekvence nad to linearno krivuljo kaže navzdol do 1 MHz, zelo previden.
V epsilon dejansko pobočja na nizko frequ.konec.

harkonnen wrote:

I atually uporablja metoda 1) in 2) za izpeljavo značilnih impedance G / E / T / E / K in FR4 materiala.
No1 Zdi se, da je najboljše.

Tabla Mfg.
pogosto samo določiti epsilon na 1MHz (razen za R / O / Gers. Če vidite zemljišče z epsilon frekvence nad to linearno krivuljo kaže navzdol do 1 MHz, zelo previden.

The epsilon dejansko pobočja na nizko frequ.
konec.

Obstaja preprosta in natančna metoda za merjenje Er.
Znamka zelo looseley (širok razkorak) vezana polovico valovne dolžine filter (a Mikrotrakasta skladu z dvema široke vrzeli).Izmerite resonančnih freq.Izračunajte Er iz analitical formul.

Če želite vedeti, da za visoke frekvence in jo imajo na krovu mesurements setup, je bolje uporabiti CPW
je namesto ustrip's.

Trenutno preskočite prek zemlja

Sviodo

Tu je papir Obljubil sem ti o tem, kako izračunati ER uporabo obroča resonatorjevTimelord
Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

Slišal sem, da obstajajo materiali, katerih dielektrično konstanto je več kot 1000 .... jaz LD radi vedeli, kaj tvoja ideja o tem, če boste potrdili, in mi daj nekaj informacij.

Thanks in advance
Lupin

Mislim, da ne pomenijo nizko izgubo mikrovalovne podlagah, ker če misliš obstaja nekaj o er = 80 in da je veliko ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back