Stellaris Cortex-M3 Power consumpsion

A

alzomor

Guest
Živjo

Ali kateri koli so informacije o korteks-M3 Stellaris Power consumpsion?
kakršne koli primerjave za porabo energije z LPC21xx ARM7TDMI temelji?

Salam
Hossam Alzomor

Moraš biti bolj specifični, kar predvsem družinski član Stellaris in ena od družine LPC21xx.
Medtem ko bi lahko jedro M3 porabi manj energije kot ARM7, so tako mnogi drugi kriteriji, ki imajo pomemben vpliv na porabo energije.Eden je proces naprave so izdelane palca Stellaris naprave uporabljajo starejši, večje geometrije proces kot LPC2000 naprave, ki povzroči večjo porabo energije teče na isti frekvenci, ampak starejši proces zagotavlja boljšo pripravljenost tokovi v moči navzdol.
Odvisno, kaj želite storiti, M3 jedra lahko zagotovi boljše rezultate, na primer, če ste ustvarili algoritme z veliko razkorak navodil, ki niso na voljo za ARM7.V takem primeru lahko zaženete počasneje z M3 opravljajo isto nalogo, se posvetujte z ARM7 hitrejši.
Najbolj pomembno pa je, kako se izvede povezava z zunanjimi napravami.Če se veliko periferije ustvarila ves čas, se bo poraba električne energije je veliko višji.

V moji preteklosti, moja družba ni nekaj meritev z LPC2103 in nizko koncu Stellaris napravo.Running isto uro, LPC prišla veliko nižja, vendar mi ni uporabila M3 končnice, tako da primerjava ni jabolko, da jabolko.
IMHO, LUMINARY lahko in bodo izboljšali moč sheme na družino Stellaris NXP, medtem ko se bo uvedla bolj in bolj LPC1700 naprave http://www.lpc2000.com/m3/ (na M3).
V tem času, bodo vaše vprašanje postane neveljaven, je danes bi lahko bilo veljavno vprašanje četudi.

Bob

Živjo,

Hvala Bobsanjoes,

kot sem razumel na podlagi dokumentacije Arm Cortex-M3 je gradnja ARM7TDMI iz nič, spet bi izboljšali učinkovitost in porabo energije.
ta je za jedro.

Razumel sem, da bo proces izdelave vplivajo na max uro in porabo energije.

za particuler del sem primerjavo LPC2103 in LM3S808, LM3S608
in LM3s1138

na obrazcih za LM3S808 sem ugotovil, da najnižji porabi v sedanji način najnižje porabe energije, je 950uA Tipične in 1150 UA max.ki je zelo visok v primerjavi z LPC2103, ki trdi, 10uA v način najnižje porabe energije.S spoštovanjem
Hossam Alzomor

Pozdravljeni Hossam,

preverite, kaj je še vedno teče, ko LPC2103 uporablja 10 UAS in LM3 uporablja 950 UAS, na primer, ali Real-Time-ura še vedno teče.Mimogrede,

Sem bil ne zavedajo, da je to visoka LM3xx v načinu nizke porabe.Ali ste okolju veljajo za visoke temperature?Če je tako, se lahko nenadoma LPC2103 zaužiti 100 UAS ali več, če se bliža 85 ° C.Obstaja manjša razlika za LM3, saj postopek ni tako odvisna od temperature.

Lahko se morate tudi gledati STM32 pripomočkih, npr STM32F103, je podobno in ima lepo nizke porabe.

Best regards, Bob

HI

LPC21xx in LM3S808 so izdelani z uporabo različnih silicij proces.

LMS pridelana z uporabo 250nM procesa in consum več moči v comper za LPC21xx

Ali poraba energije je glavno vprašanje - uporaba STM32xxx

Vse najboljše

Bobi

Živjo,

Power Poraba goriva je eden od glavnih vprašanj, vendar je cena, funkcije in podpora sta glavna vprašanja preveč.

Kako jih primerjati s tega vidika?

Salam
Hossam Alzomor
www () ig () org

Kako primerjati?
Vi bi seznam / preglednico
Najprej si dal v "mora imeti"
Nato daš v drugih značilnostih in jim prednost, kot je najvišjo prednost 10 točk, najnižji 1 točko.
Zdaj si odstraniti vse naprave, ki ne "mora imeti" funkcijo.Nato dodate do točke, glede na svoj prednostni seznam.Če je končni rezultat je naprava, ki jo ne ne bodo v uporabi, nekaj v vašem prednostnem seznamu manjka ali je treba prerazporediti.
Po 2-3 spremembe / zanke, vas bo zelo blizu, da naprava, ki jo resnično želite.

HTH.Bob

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back