Square wave generator za Natančen frekvenco!

N

nikhilsigma

Guest
hi guys ... [COLOR = "blue"] želim, da bi kvadratni wave generator s: 1. Natančen 50% delovnega cikla 2. Natančen 0,2 s čas ....[/COLOR] sem rabil 555 kalkulator n je vezje glede na to ..... vendar to ni delal ...!! : -? Mislim, da je treba zaradi razlik v vrednostih uporov kondenzatorjev n ... ker tam tolerance ... ampak nisem prepričan .... tako je mogoče ustvariti Točno natančno val kot hočem .... prosim pomoč ... ;-)

Kako točno je točen? Brez prilagoditev, bi morali pričakovati nekaj odstopanj odstotkov ciklus zaradi nepopolnih 555 pragom napetosti. Obdobje se bo prav tako vplivajo spremembe praga napetosti in kondenzator in upor tolerance. Lista pravi približno 2% začetne točnosti Nestabilen obdobje. 5 ali 10% bi bil standard kondenzator tolerance. Napetost in odvisnosti od temperature, je določeno v podatkovnem listu.

poglej rabim za obdelavo slik ... in moj fotoaparat je ob pics v okviru tečaja za 5 posnetkov na sekundo (to je en pic po 0,2 sec). Zdaj, če jaz raba povzročila sijaj za 0,2 sekund, nato pa odcepom za naslednje 0,2 sekunde (z uporabo kvadratni val cikla 50% dajatev n širino impulza =. 2s in s tem čas = 0,4 s) in nato v enem vodil okvir bo se žareč in v drugem i okvir bo off, nato pa v tretji pa bo svetila in to se nadaljuje ... tako da se to zgodi moji kvadratni val je treba točno kot sem navedel zgoraj ... kaj naj naredim? : -?

FVM kot pravi, kako točno je točen? Lahko uporabite 1. mikrokrmilnik ura freqiency, ki jih kristal (ki je lahko zelo natančno) 2. imeti časovno prekinja na polovici obdobja 3. invertni digitalni izhod na vsaki prekinitvi sem ustvarila sine valov, ki uporabljajo podobne tehnike, npr časovnik prekine vsako 1 / 360 obdobja - output sin (x) na vsaki prekinitvi, kjer je x 1 stopinjo, 2 stopinji, etc

z uporabo mikro-krmilnik samo za to bo inc. stroški po nepotrebnem .... ni mogoče na kakršen koli stik ... ali ic ..... po mojem mnenju 555 je najboljši ..... pa nujno, ideje iz u guys, da bo proizvodnja bolj točno .... in v zvezi s "koliko točno" sem povedal v mojem zadnjem odgovoru o tem, kaj moram storiti z njo .... n, če je to delo uspešno opravljeno ... potem je točno v skladu z mano ... ;-)

Run 555 pri večjo frekvenco, ali še bolje, uporabiti kristalni oscilator ura z desetletje števec za razdelitev frekvenc do nekaj koristnega, krme, da se proizvodnja v uro vnosa toggling flipflop, da bi vam vaš točen 50% delovnega cikla , ne forgeting da vsak flipflop uporabljen, bo razdelitev frekvenc za 2. Zdaj je vse kar morate storiti je, da sinhronizacijo s fotoaparatom. Ni lahka naloga, da se da natančno, če ... Če ima vaš fotoaparat flash vtičnico, potem bi lažje način vožnje toggling flipflops uro neposredno iz te in vse vaše težave bi lahko rešili na eno samo potezo.

z uporabo mikrokrmilniška kvadratni val bi bil tako natančen kot kristal (ob predpostavki, da izračun vrednosti pravilno timer), ki jo lahko uporabite spodnji komplet stroške razvoja, kot microstick [url = Microchip http://www.microchip.com/stellent/idcplg ? IdcService = SS_GET_PAGE & nodeId = 1406 & dDocName = en548414] Microstick za dsPIC33F in PIC24H Development Board [/url] je zaprti z na krovu programer USB, glavo, tako da lahko pritrdite ITTO svoj Maketa, prosti prevajalniki etc etc bomo uporabili veliko teh, kot podlaga za študentske projekte (undergradate in podiplomskih)

in v zvezi s "koliko točno" sem povedal v mojem zadnjem odgovoru o tem, kaj moram storiti z njim
Sem ti rekel o expectable 555 natančnost, vendar pa ni skliceval na to. Zdi se, da ne veste, zahteve sami. Popolnoma se strinjam, da bo mikrokrmilniška s kristalno dajo najboljšo natančnost. Jaz tudi mislim, da je prilagajanje 555 timer bo dovolj za svoje aplikacije, ampak niste povedal o dejanski zahtevi, to je le špekulacija.

Strinjam se o točnosti 555, če ste poskušali, da ostane v sinhronizacijo z karkoli drugega ni fizično povezan, da ga potem pozabite. componant% in temperature bodo frekvence drift. Pozabite 555, fotografije uporabiti bliskavico in ura flipflop preklopi v način s fotografijo tranzistor. To bo stala približno 3,00 £, če je to. Čeprav boste morali res dober trenutek, da se s to stopnjo okvirja.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back