Sprejemnik Oblikovanje problem.

W

wccheng

Guest
Spoštovani, Zdaj delam na UWB sprejemnik design. Pravkar sem oblikovati v prvi frekvenco 3-pasu od 3 GHz - 5GHz. Sem skupaj Rx / Tx stikalo + + LNA dol mix-1 + dol mix-2. Imam problem v problem NF. Za prvo in tretje frekvenčnem pasu, bi sprejemnik mi ~~~HEAD=dobj 4.5dB NF vrednost. Vendar pa drugi frekvenčni pas mi daje ~~~HEAD=dobj 6.5dB NF vrednost. Moje specifikacije morajo biti 4.5dB okoli. Še vedno ne vem, zakaj je srečen. Moj sprejemnik deisgn nič-IF. Ali kateri koli strokovnjak RF oblikovanje daj mi nekaj predlogov, da to popravimo ali najti problem ven? Hvala wccheng

bi u prosim pošljite blok digram za ur sprejemnik in spec del v vsakem bloku, tako da lahko preverimo sistem spec, vendar se zdi, da ur LNA, imajo višjo NF v drugem pasu khouly

Najverjetneje vaš Tx / Rx stikalo povečanje dušenja v načinu Rx na višjo frekvenco ali hrupa LNA optimalno se ujema s spodnje območje. 4,5 dB NF zahteva ne zveni tako težko še za 5 GHz design. Morate uporabiti tak postopek v izbrani polprevodnikov, ki zagotavljajo nizko raven hrupa. Kot GaAs PHEMT. Preverite LNAs iz Avago ali RFMD. Preverite izgubami vašega stikala Tx / Rx v celotnem pasu z analizatorjem mreže in merjenje LNA NF s hrupom številka meter čez pas. To bi moralo pojasniti, kjer je degradacija NF prihaja. Karote

Vendar, moj NF je tako čudno. Prva in tretja skupina je v redu (~ 4.5dB). Srednji pas je višji frekvenci (~ 6.5dB)

To je težko povedati, ker ni dovolj informacij o vašem vezju LNA (širokopasovni vs ozkopasovni s preklapljanjem frekvence) in mešalnik. Ena stvar, ki jo lahko naredimo je, da izolirati LNA in Mixer, vidite, katera dominira NF.

Mislim, da je lahko dip v charecterstics dušenja vaše Tx / Rx stikalo ali v NF charecterstic za LNA. Merjenje obeh zgoraj navedenih parametrov individualno, tako da lahko poskusite, da se ujemajo ali zamenjati to posebno napravo.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back