sprejem podatkov s PC iz MCU

M

Munib

Guest
vemo, da ko bomo poslali podatke, v obliki bytes from MCU na pc, se bo to okno os pretvorbo bajtov podatkov iz binarne njihove ASCII kode, zdaj, če hočem podatke pretvoriti nazaj v svoje decimalni obliki namesto ascii obliki, potem bi bilo treba kaj narediti za to

OS ne pretvori podatkov ASCII ..samo, če uporabljate terminal program.

Jdhar je govoril o HyperTerminal iz Windows OS.
Če pošiljate iz MCU v PC 00110000 in prejemanje to bit tok HyperTerminal boste videli na zaslonu 0 (kot pretvori v ASCII).
Toda, če uporabljate program, ki ga vi, lahko prikažete kot priročen (hex, BCD, binarni, ASCII).

Munib wrote:

vemo, da ko bomo poslali podatke, v obliki bytes from MCU na pc, se bo to okno os pretvorbo bajtov podatkov iz binarne njihove ASCII kode, zdaj, če hočem podatke pretvoriti nazaj v svoje decimalni obliki namesto ascii obliki, potem bi bilo treba kaj narediti za to

dobro tahts ok

ampak moja naloga je, da sem ob moj prispevek iz senzorja, je ta vložek, shranjenih v MCU in nato pošlje svoje pc, kjer sem jo prejeli v ascii, v vsem tem času dont imam vse možnosti za urejanje, da lahko vsak od zdaj vodič mi v rešiti isssue

Zdaj, kakšen program si uporabo prejemati bajt?

lahko napišete lastne programe za sprejem, in ročaj obred.

hmm Mislim, da sem bil prav, da jaz vekanje ročaj, da bajt podatkov, prejetih od senzorja

vsekakor
čeprav bi lahko zvok všeč, da sem aklsing za hranjenje spooon dobesedno, vendar ne morem razumeti, da kako bom spremeniti svoj kode ascii nazaj v decimalni obliki ali čarovnica, stvari, ki prejemajo jaz na pc strani so le simboli, kako morem vrniti jim pomen ful informacij,Dodano po 2 minutah:Citat:

Namesto morate pretvoriti 2 najprej v svoj značaj ASCII enakovredno prikazati kot 2.

Hi Munib,

Kakšen tip senzorja in MCU uporabljate?
Če te informacije Pokazal ti bom pot za rešitev problema.

s spoštovanjem,
Silvio

tudi jaz ne bom za kakršne koli splošne senzor, imam več senzorjev (temperatura, tlak itd), tako da jaz vekanje biti specifični,

Munib wrote:

tudi jaz ne bom za kakršne koli splošne senzor, imam več senzorjev (temperatura, tlak itd), tako da jaz vekanje biti specifični,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back