splošno o smola za odkrivanje glasu

V

vahidkh6222

Guest
Moram vedeti nekaj splošnih stvari o smola v speech.may se sem narobe, vendar mislim, da vsak govor signal ima svoje specifične različne smole.Če je to res, potem je to smola ekstrahirati z lahkoto?lahko zlahka razlikovati med govorom ljudi signalov po svojih odkritih smola?

bolj splošno: ni nobenih zanesljivih tehniko le razlikovati med zvoki moški in ženska.tako kot človeškega sluha sistema. (i dont potreba tako percise measurings jaz šele biti brez neki differentiatable lastnosti.)
Jaz sem samo poskušam priti gor z idejo za moje delo MS predlog, pomagajte mi prosim.

Nvidia wprowadza dziś na rynek kolejne karty graficzne z rodziny Fermi. Są to modele GeForce GTS 450 ze średniej półki cenowej, bazujące na układach o nazwie ko...

Read more...

Zdravo,

Približno govor, govor signal mogoče opredeliti kot zveneči ali nezveneči.Zvočni
Zvoki so nastali, ko glasilke vibrira na tak način, da je tok zraka iz pljuč prekinjeno redno, ustvarjanje zaporedja impulzov za vzbujanje vokalne tract.eg, ko smo iznijet samoglasnikov kot ' "," e ", itd
V timedomain, je izrazila zvok značilna močna periodičnost prisotne v signalu, s temeljno frekvenco besedilu parcele frekvenco, ali preprosto pitch.For moških, sega smola 50-250 Hz, medtem ko je za ženske območju ponavadi pade nekje v intervalu 120-500 Hz.Pitch
frekvenca je neposredno povezana z govornika in določi edinstveno značilnost
person.Pitch obdobje mogoče oceniti iz različnih tehnik in en enostaven Autokorelacija metoda je metoda, kjer je mogoče meriti v periodičnost signala.
Upam, da to ti je pomagal.

Morebiti helpful - Spektrogramski je eden od pogostih in uporabnih način za prikaz govor frekvenc:
http://en.wikipedia.org/wiki/Spectrogram

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back