Spiralne antene dizajn z hfss

P

ping-pong

Guest
HI [align = upravičujejo: bc8cce13fa] Mi lahko kdo pove Je spiralne antene je primerna za oblikovanje v frekvenčnem območju med 8-9 GHz. Jaz sem z uporabo 4nec2 za načrtovanje anten, ampak kako lahko i design spiralne antene za to programsko opremo, ni priročnikov ali vaj, povezanih s to programsko opremo. Lahko tudi u prosim povej mi povezavo, od koder lahko najdem ta tutorial ali ročno. [/ Align: bc8cce13fa]

Poskusite uporabiti vse ročne dn in se učiti na 4nec2 primerov. Spiralni strukturi lahko gradili ročno, y vendar je to zelo težko. Najboljši način je, da uporabite zapleteno strukturo, bulider (on je v mapi 4nec2/exe in ga poimenovali z build.exe). Patch, Plane, Box, Cilinder in Parabola se lahko oblikovane s tem programom. Na 8-9Ghz spiralne antene je zelo majhna in zelo težko natančno realizacijo. Ne pozabite impedance transformatorja za usklajevanje na 50 ohm.

Svetujem vam poskušali rešiti v CST, HFSS, FDTD!

Hi ping-pong, sem stvar, ki jo opravljate svoje problem.I priložite datoteko, ki je enostavno izračunati s čelnimi antennas.If vas navada bolj natančen izračun se uporabi HFSS in CST, itd

hi, jaz ne mislim, da je antena spiralne je dobra izbira za 9 Gig. To je odvisno od vloge, ampak lahko bi si .... na primer "lahko kava" antena, ki je tudi enostavna za izgradnjo. Lahko ga simulirajo s 4NEC2. Ali pa bi misliš, da na rog. To je odvisno od vas. Regards

Videl sem članek v reviji mikrovalovni pečici. Naredili so spiralne antene z uporabo LTCC za 900 in 1800 MHz. Ne vem, da z uporabo enake tehnike, je mogoče storiti za 8 GHz ali ne

Spiralne antene so zelo širok pas. Edini problem je, da je njihov žarek vzorci razlikujejo v frekvenčnem območju in lahko razdelimo na večje mešičke in celo iti pravokotno na os vijačnice na nekaterih frekvencah.

Če želite oblikovanja spiralne antene vam lahko pomaga z matlab 7, tudi Prilagam calc, da je koristno, zame pa za najboljše rezultate morate matlab! David

Hi guys, lahko kdorkoli me pošiljajo podatke Array oblikovanje spiralnom? Thanks

kdo pomaga pri 433MHz oblikovanja spiralne antene? Hvala veliko!

[Quote = difilter] kaj diffrenice med patch anteno in helix antena? [/Quote] geometrij so različni. Helix antena Širokopasovni lastnosti, sicer patch antena hasn't. S spoštovanjem,

kdo pomaga pri 433MHz spiralne antene (NMHA) design? Hvala veliko!

[Quote = clioo] kdo pomaga pri 433MHz spiralne antene (NMHA) design? Hvala veliko! [/Quote] Pls nanašajo na Antenna učbenik, kot so Krauss ali Balanis. Spiralne antene design so tam opisane .... :)

[Quote = man_arief] [quote = clioo] kdo pomaga pri 433MHz spiralne antene (NMHA) design? Hvala veliko! [/Quote] Pls nanašajo na Antenna učbenik, kot so Krauss ali Balanis. Spiralne antene design so tam opisane .... :) [/Quote] Kraus ali CST!

Lahko izdela helicies, ki delujejo v pasu Ku relativno enostavno. 9 GHz mora predstaviti ni problema, ampak če niste delali tam, preden bi dobili nekaj pomoč pri priključek in izbore daljnovoda. Antene, Johm Kraus je obširno poglavje o tej vrsti af anteno (in mnogi drugi, kot tudi). Videl sem ga priporočil zgoraj.

Uporabite knjigo Kraus, in studio CST mikrovalovne. Ne da bi vedel ničesar o helicals, sem imel zasnovan eno, zgrajena v CST, in simulirana v enem dnevu. CST je neverjetno preprost za uporabo. Ive poskušal WIPL-D, HFSS, in COMSOL. CST FTW. Prav tako razmik med reflektor ploščo in začetku prve prelomu vijačnice je treba (0,12 * valovne dolžine). To formulo sem nekaj časa, da bi našli, in mi je dal najboljše rezultate.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back